Kauno pareigūnai surado pagrobtą mažametę, sulaikytas įtariamasis

Apsimetė seneliu

Ketvirtadienio rytą mažametė yra su savo artimaisiais.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Ketvirtadienio rytą mažametė yra su savo artimaisiais.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Aug 9, 2012, 1:18 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:56 AM

Mažametė K. Š. rasta viename iš Vilijampolės mikrorajone esančių daugiabučių.

Policija moters telefoninį pranešimą apie tai, kad viename iš Vilijampolės mikrorajone esančių daugiabučių yra galimai policijos ieškota mergaitė ir vyras, gavo prieš pat vidurnaktį.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado ieškotą mergaitę, o netrukus gatvėje sulaikė 1942 metais gimusį vyrą L. V., jis uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę.

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie dingusią mergaitę, policija gavo per 10 pranešimų iš gyventojų apie galimas vaiko buvimo vietas, todėl pareigūnai dėkoja žmonėms ir visuomenės informavimo priemonėms už pagalbą ieškant mažametės.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo. Baudžiamasis kodeksas už svetimo mažamečio vaiko pagrobimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų. Tai pat bus sprendžiamas klausimas dėl vaikų darželio darbuotojos, atidavusios vaiką nežinomam asmeniui, atsakomybės.

Apsimetė seneliu

Trečiadienio popietę Kauno policijos pareigūnus ant kojų sukėlė pranešimas apie neeilinį nusikaltimą. Kriminaliniu kontingentu garsėjančioje Vilijampolėje iš vaikų darželio teritorijos nepažįstamas vyras išsivedė penkerių metukų mergaitę.

Pranešta, kad tarp 16 val. ir 16 val. 30 min. iš Vilijampolės Pikulo gatvėje įsikūrusio savaitinio vaikų lopšelio-darželio „Židinėlis“ seneliu prisistatęs nepažįstamas vyriškis išsivedė 5 metukų mergaitę.

Mergaitės paieškoms mestos ypač gausios Kauno policijos pajėgos, įvykio vietoje dirbantys kriminalistai fotorobotu bandė sudaryti 50-60 metų įtariamojo portretą. Buvo tikrinami visi įtartini kiemai, pareigūnai aiškinosi galimus nusikaltimo motyvus.

Greta vaikų darželio gyvenantys kauniečiai pasakojo, kad jau anksčiau pastebėdavo aplink įstaigą besisukiojantį įtartiną vyrą. Jis esą kalbindavęs vaikus per tvorą ir taip sukėlęs kaimynų įtarimus. Paslaptingasis vyras, anot gyventojų, atitinka apibūdinimą to vyriškio, kuris trečiadienį išsivedė mergaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.