Dėl N. Venckienės nedarbingumo stringa ir jos pačios iniciatyva pradėtos bylos

Buvusios Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės nesulaukia ne tik Panevėžio, bet ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai. Jie atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo policijos įgaliojimų viršijimo gegužės 17 dieną, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei. 

N. Venckienė ir jos teta A. Skučienė kojas operavosi prieš pat apklausas.<br>V. Ščiavinskas
N. Venckienė ir jos teta A. Skučienė kojas operavosi prieš pat apklausas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 23, 2012, 9:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:47 AM

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pačios N. Venckienės iniciatyva. Gegužės 18 dieną ji atvyko į Vilnių ir įteikė skundą Generalinei prokuratūrai. Ši nusprendė, kad tyrimą turi atlikti Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Kaip portalui lrytas.lt sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė viešiesiems ryšiams Palmira Martinkienė, byloje jau apklausta daug gegužės 17 dieną Klonio gatvėje buvusių pareigūnų. Tačiau nepavyksta apklausti pačios pareiškėjos. Jai neatvykstant į apklausas, bylos tyrimas stringa.

Kada tyrimas bus baigtas prokurorai neprognozuoja.

Stringa ne tik N. Venckienės iniciatyva pradėti tyrimai, bet ir bylos, kurioje ji pati yra įtariamoji.

Buvusi Kauno apygardos teismo teisėja jau septynis kartus neatvyko į Panevėžio apygardos prokuratūrą, kur jai ketinama pareikšti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl teismo įžeidimo, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimo policijos pareigūnui, nežymaus sveikatos sutrikdymo bei piktnaudžiavimo globėjos teisėmis.

„Šokdinti“ prokurorus N. Venckienė pradėjo liepos pradžioje. Pirmoji jos apklausa Panevėžio apygardos prokuratūroje buvo numatyta liepos 3 dieną, tačiau jos išvakarėse, Vilniuje pristačiusi savo rinkimų programą, N. Venckienė atsigulė į Ukmergės ligoninę, kur jai buvo atlikta mokama kelio operacija.

Po operacijos buvusi teisėja vis prasitęsinėjo nedarbingumo pažymėjimą, o prieš septintą apklausą vėl atsigulė į Ukmergės ligoninę, kur jai buvo atlikta antra tos pačios kojos operacija. Už ją N. Venckienė ir vėl susimokėjo pati.

„Ji nedarbingo pažymėjimą turi iki rugpjūčio 27 dienos. Po to ją vėl kviesime į apklausą“, - ketvirtadienį portalui lrytas.lt sakė prokurorų darbo grupei vadovaujantis Panevėžio apygardos prokuroras Aurelijus Navickas.

Prokurorai jau beveik neabejoja, kad N. Venckienė ir toliau prasitęsinės nedarbingumą, tačiau sako, kad yra ir kitokių būdų ją apklausti ir pareikšti įtarimus. Kokie tai būdai, prokurorai nedetalizuoja.

„Vienai pusei atrodo, kad mes taikome dvigubus stanadartus, kitai, kad mes nieko neveikiame. Taip nėra. Esame numatę tam tikras priemones, tačiau jas viešinti dar anksti“, - sakė A. Navickas.

Jei N. Venckienės nepavyks apklausti iki rugsėjo 14 dienos, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paskelbs kandidatų į Seimą sąrašus ir šie įgis neliečiamybę, prokurorai žada kreiptis į VRK dėl N. Venckienės imuniteto panaikinimo.

O jei buvusi teisėja netyčia susirgtų ir rinkiminės kampanijos įkarštyje, tačiau būtų išrinkta į Seimą, planuoja prašyti jos kolegų leisti parlamentarę patraukti baudžiamojon atsakomybėn. „Anksčiau ar vėliau ji bus apklausta, įtarimai jai bus pareikšti“, - kalbėjo A. Navickas.

Prokurorams tenka taikstytis ne tik su N. Venckienės, bet ir jos tetos Audronės Skučienės ligomis.

Garliavos atstove spaudai vadinama moteris noriai žurnalistams komentuodavo apie šeimą ištikusią „tragediją“, visur siautėjantį „pedofilų klaną“, nepraleisdavo nei vieno organizuoto piketo. Tačiau, kaip ir jos dukterėčia prieš pat apklausą staiga sunegalavo ir atsigulė į ligoninę operuotis išsiplėtusių kojų venų.

Pasipriešinimu policijos pareigūnams ir trukdymu antstolei atlikti savo pareigas įtariamos A. Skučienės Panevėžyje nesulaukę prokurorai nusprendė moterį aplankyti jos namuose, tačiau apklausa neįvyko.

A. Skučienė policijos pareigūnus, prokurorę bei advokatą pasitiko lovoje, ryškiai išsidažiusi ir su nepriekaištinga šukuosena, tačiau ligota. Ji tvirtino, kad dėl pakilusio kraujo spaudimo negali perskaityti jai pateiktų įtarimų.

Iškvietus greitosios pagalbos medikus, moteriai buvo nustatytas tik šiek tiek padidėjęs kraujospūdis, tačiau įtariamajai pareiškus, kad ji jau yra vartojusi jį mažinančių vaistų, apklausą buvo nuspręsta atidėti iki rugpjūčio 21 dienos.

Tačiau tądien vis tebeserganti A. Skučienė Panevėžyje ir vėl nepasirodė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.