Visiškai girtas vilkiko vairuotojas policininkus gundė tūkstantiniu kyšiu

Ketvirtadienį po pietų Kauno policijos patruliai sulaikė visiškai prisigėrusį vilkiko vairuotoją. Visiškai girtas, 3,09 promiles alkoholio į matuoklį įpūtęs vyras pareigūnus bandė papirkti siūlydamas į jų banko sąskaitas pervesti 6 tūkst. litų ir daugiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-08-24 15:42, atnaujinta 2018-03-17 04:25

Apie 14 val. Kauno policijos budėtojai sulaukė pilietiško vairuotojo skambučio, žmogus pranešė, kad keliu Kaunas – Marijampolė - Suvalkai važiuoja girto žmogaus vairuojamas vilkikas.

Patikslinus informaciją apie įtartino vilkiko judėjimo kryptį jis buvo sustabdytas. Policijos pareigūnams iš karto įtarimų sukėlė jo vairuotojas - 32 metų V. V. Vyras ne tik atrodė gerokai apgirtęs, jis net neslėpė vartojęs alkoholį.

Pareigūnams jis paaiškino, jog kartu su tėvu važiuoja į Didžiąją Britaniją. Kad kelionė neprailgtų abu vyriškiai važiuodami užkandžiavo ir gėrė alkoholį.

Pareigūnai vilkiko vairuotojui nustatė 3,09 promilės girtumą - sunkų girtumo laipsnį. Siekdamas išvengti atsakomybės, vairuotojas pareigūnams pasiūlė „susitarti ir neforminti“.

Girtas vyras paprašė policijos pareigūnų nurodyti savo bankų sąskaitas ir pažadėjo į jas pervesti 4 tūkst. litų. Perspėtas, kad už kyšio siūlymą ar davimą bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, vairuotojas neatlyžo. Tarnybiniame automobilyje padėjo 50 litų, tarstelėjęs: „čia ant kavos“, dar kartą pakartojo savo pasiūlymą.

Pareigūnams girtą žmogų perspėjus jis pasiūlė patiems policijos pareigūnams nurodyti pageidaujamą sumą ir tuo pačiu patikslino, kad gali pervesti „6 tūkst. litų ir daugiau“.

Sūnaus ir tėvo kelionė į Didžiąją Britaniją pasibaigė Lietuvoje. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę. Vilkikas nutransportuotas į saugomą aikštelę.

Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.