Vaikus supainiojusiam vyrui byla bus nutraukta

Kauno teisėsauga artimiausiu metu planuoja nutraukti baudžiamąją bylą rugpjūčio 8 dieną vaikus darželyje supainiojusio ir visiškai svetimą jam 5 metų mergaitę Kamilę Š. išsivedusio 70 metų Lino V. atžvilgiu. Dar neapsispręsta, ar pareikšti įtarimus aplaidžiai dirbusiai

G. Jančiulytė, kurios dukterį iš darželio išsivedė svetimas vyras, patyrė šoką.<br>M. Patašius
G. Jančiulytė, kurios dukterį iš darželio išsivedė svetimas vyras, patyrė šoką.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 27, 2012, 7:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:03 AM

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Tomas Stelionis pirmadienį portalui lrytas.lt aiškino, kad pensininkas neturėtų būti kaltinamas vaiko pagrobimu, nes jis mažametę pasiėmė netyčia, neplanavo jokio nusikaltimo.

„Naujų duomenų, kurie liudytų apie tyčinius vyro veiksmus, mes negavome“, - pasakojo T. Stelionis.

Išgerti mėgstantis vyriškis byloje vis dar yra įtariamasis, iš jo paimtas pasas, bet pareigūnai jau kitą savaitę ketina jam pateiktus įtarimus panaikinti.

Dar neapsispręsta, ar nevertėtų perkvalifikuoti bylos ir nepatraukti atsakomybėn darželio „Židinėlis“ auklėtojos Meilutės Ramanauskienės dėl jos pareigų neatlikimo.

„Čia yra įdomiausia bylos dalis“, - iki šiol svarstydamas, ar reikšti įtarimus auklėtojai, ištarė prokuroras.

Nuolatinę Kamilės auklėtoją per pastarosios atostogas pakeitusi M. Ramanauskienė nepažinojo mergaitės artimųjų ir seneliu prisistačiusiam Linui V. rugpjūčio 8-osios popietę perdavė mergaitę.

Pagal baudžiamąjį kodeksą pareigas netinkamai atlikęs valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo privalo atsakyti tik tokiu atveju, jei valstybė, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelę žalą.

Tokiu atveju pareigūnams reikėtų įrodyti, kad dėl M. Ramanauskienės aplaidumo mergaitė ir jos šeima patyrė didelę žalą.

Jei M. Ramanauskienei būtų pareikšti įtarimai ir teismas ją pripažintų kalta, už aplaidumą jai grėstų piniginė bauda, iki 90 parų arešto arba iki 2 metų nelaisvės.

Šiuo metu dar nebaigtas mergaitės sveikatos būklės patikrinimas. Ekspertai turi atsakyti į pareigūnų pateiktus klausimus, ar nepablogėjo Kamilės būklė, jai būnant pas svetimus žmones. Jei būtų nustatytos neigiamos pasekmės, Linui V. galėtų būti pareikšti įtarimai dėl mažametės sveikatos sutrikdymo.

Kamilės motina Giedrė Jančiulytė šiandien patvirtino, kad dukra jaučiasi gerai.

Rugsėjo 10 dieną baigsis skiepų ciklas. Mergaitė skiepijama nuo pasiutligės ir kitų ligų, kurias gali sukelti gyvūnai. Mergaitei būnant 9 valandas Lino V. draugijoje kieme katinas pradrėskė jai ranką.

Lino V. žygis į darželį galėtų pretenduoti į kurioziškiausią metų įvykį. Jis atskleidė ikimokyklinio ugdymo įstaigose vyraujančią netvarką.

Buvusi Lino V. 80 metų sugyventinės Birutės (su kuria jis galutinai nenutraukė ryšių) anūkė Milena paprašė, kad jis nueitų į „Židinėlį“ ir paimtų jos 6 metų dukterį Emiliją.

Nevisiškai pasitikėdama retai išsiblaivančiu Linu V., Milena paimti vaiko paprašė ir kito savo pažįstamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.