Alytuje kalintis sukčius prižiūrėtojų panosėje turėjo ir telefoną, ir internetą

Dauguma aukų - palyginti jaunos, nuo 30 iki 50 metų.

Vienam žmogui A. B. prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos darbuotoju ir sužinojo jo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Vienam žmogui A. B. prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos darbuotoju ir sužinojo jo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 28, 2012, 6:29 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:31 AM

Patikrinus Alytaus pataisos namuose kalinčio 30 metų A. B. telefoną ir kompiuterį, nustatyta, kad jis apgavo penkis prieniškius. Aferistas iš aukų išmelžė apie 10 tūkst. litų.

Praeityje teistas mulkintojas iš kameros surinkdavo atsitiktinį numerį ir imdavo suokti apie tariamas jų šeimos narių sukeltas avarijas, kitus nusižengimus, kurių užglaistymas esą kainuos nemažus pinigus.

Pinigų į patikėjusių pasakomis gyventojų namus atvykdavo paimti kalinio pasiųsti bendrininkai, pravardžiuojami „kojomis“. Teisėsaugai „kojų“ kol kas nepavyksta nustatyti.

Dauguma aukų - palyginti jaunos, nuo 30 iki 50 metų.

Vienam žmogui A. B. prisistatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos darbuotoju ir sužinojo jo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus. Paskui internetu iš greitųjų kreditų bendrovių nukentėjusiojo vardu buvo pasiskolinta 7,5 tūkst. litų.

Vyriškis pripažino savo kaltę. Už sukčiavimą jam gresia iki 3 metų nelaisvės.

Įtariama, kad jo apgautų žmonių sąrašas - gerokai ilgesnis. Pareigūnų žiniomis, be prieniškių, nukentėjo ir keli Alytaus gyventojai.

Prienų policijos pareigūnai stebisi, kodėl iki šiol kalėjimuose nepavyksta sutramdyti telefoninių sukčių - nepadeda nei ryšio slopinimo įranga, nei kitos priemonės.

Per kratą pas A. B. buvo rastas ne tik mobilusis telefonas, bet ir paslėptas nešiojamasis kompiuteris, kurį jis naudojo darydamas nusikaltimus. Sukčius kalėjime naudojosi ir internetiniu ryšiu, nors tai - griežtai draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.