Kyšio ėmimu įtariamam teisėjui R. Skirtunui - bėdos dėl seife rasto šovinio

30 tūkst. litų kyšio paėmimu įtariamas buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Ryšardas Skirtunas teisme aiškinasi ir dėl neteisėto šovinių laikymo. Antradienį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas išnagrinėjo R. Skirtuno skundą administracinėje byloje, kurioje už seife rastą šovinį buvusiam teisėjui policijos pareigūnai skyrė 150 litų baudą.

Už kyšio ėmimą darbą Vilniaus apygardos teisme praradęs R. Skirtunas bando išsisukti nuo jam paskirtos 150 litų baudos.<br>D. Umbrasas
Už kyšio ėmimą darbą Vilniaus apygardos teisme praradęs R. Skirtunas bando išsisukti nuo jam paskirtos 150 litų baudos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 28, 2012, 5:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:34 AM

Administracinės teisės pažeidimų protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 196 straipsnio 3 dalį (teisėtai įsigyto ginklo, šaudmenų, kuriems įsigyti, laikyti ar nešioti reikalingas leidimas, saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo taisyklių pažeidimas) R. Skirtunui Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai surašė ir 150 litų baudą skyrė šių metų birželio 26 d.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl kyšio paėmimo buvusio teisėjo namuose buvo atlikta krata. Jos metu pareigūnai seife rado šovinį ir nusprendė R. Skirtuną dėl to nubausti. Nors bauda ir nėra didelė, tačiau kyšininkavimu įtariamas teisininkas su nuobauda nesutinka. Jis teigia, kad visus anksčiau laikytus ginklus ir šovinius prasidėjus ikiteisminiam tyrimui atidavė bylą tiriantiems pareigūnams, tačiau vienas šovinys užsimetė ir liko seife, kol nebuvo surastas per kratą.

Ar R. Skirtuno skundas bus patenkintas, teismas paskelbs ketvirtadienį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) R. Skirtuną jo darbo kabinete Vilniaus apygardos teisme sulaikė šių metų balandžio 10 d. vos tik šis iš advokato Vitoldo Petravičiaus paėmė paketą, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo 30 tūkst. litų.

Šie pinigai buvo skirti už vilniečiui verslininkui Laimonui Jurgelevičiui palankų sprendimą nagrinėjant jo apeliacinį skundą.

Apylinkės teismas yra nusprendęs iš L. Jurgelevičiaus Vilniaus apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai priteisti beveik 143 tūkst. litų, dar beveik 243 tūkst. litų teismas buvo nusprendęs konfiskuoti kaip gautus iš nusikalstamų veikų padarymo.

L. Jurgelevičius su tokiu teismo sprendimu nesutiko, jis pateikė apeliacinį skundą, kurio nagrinėjimui Vilniaus apygardos teisme pirmininkavo R. Skirtunas.

Teisėją sulaikius su kyšiu, L. Jurgelevičiaus skundas Vilniaus apygardos teisme yra nagrinėjamas iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.