Per specialią operaciją Ukmergės pareigūnai sulaikė grupę reketininkų (video)

Pirmadienio popietę Ukmergės rajone net 23 policijos pareigūnai apsupo ir sulaikė keturis nusikaltėlius, kurie reketavo vietos verslininką. Atkočių kaime buvo sulaikyti jonaviškiai, kurie grasino autoserviso savininkui ir reikalavo pinigų. Portalo lrytas.lt duomenimis, vieno iš sulaikytųjų kraujyje rasta narkotinių medžiagų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 11:35 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:47 AM

Atkočiuose senus automobilius ardantis ir detalėmis prekiaujantis 27 metų kaunietis V. I ketvirtadienį ir penktadienį sulaukė šešių nepažįstamų vyrų grasinimų. Naudodami psichologinį ir fizinį smurtą, grasindami ginklu jie užvaldė verslininkui priklausančio turto už 42 tūkstančius litų.

Pirmą kartą angare, kuriame verslininkas V. I. ardo automobilius, pasirodęs nepažįstamas vyras pareiškė atpažinęs galimai pavogto savo automobilio detales.

Netrukus į Atkočius atvyko ir jo bendrai.

Po grasinimų autoserviso savininkas jiems atidavė 18 tūkstančių litų ir įvairių detalių už daugiau nei 24 tūkstančius litų.

Tačiau to nusikaltėliams nepakako - jie pareikalavo dar 10 tūkstančių litų ir automobilių detalių už 3 500 litų. „Tada vyras ir kreipėsi į mus. Penktadienį mes pradėjome ikiteisminį tyrimą ir ruošėmės sulaikymo operacijai“, - portalui lrytas.lt pasakojo Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis.

Policijos pajėgos - 23 pareigūnai

Pirmadienį specialiojoje policijos operacijoje dalyvavo 23 pareigūnai. Ukmergiškiams talkino kinologas su šunimi ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato mobilios kuopos pareigūnai. Jiems pasaloje nusikaltėlių teko laukti beveik tris valandas.

11 val. 10 min. Atkočių kaime pasirodė keturi asmenys.

Pinigų užvaldymo metu jie ir buvo sulaikyti.

Reketu įtariami vyrai bandė bėgti. Vienas iš jų buvo sulaikytas prie pat angaro, kiti du - už 30-40 metrų. Ketvirtąjį, laukais nubėgusį 180 metrų, sustabdė Ukmergės rajono policijos komisariato šuo.

Reketininkai žinomi Jonavos pareigūnams

Įtariamieji – Jonavos miesto gyventojai, niekur nedirbantys 19 metų R. M., 29 metų M. S., 20 metų A. Š. ir individualia veikla užsiimantis 27 metų E. P. pristatyti į komisariatą. Kaip sakė policijos vadovas R. Kiškis, visi jie yra žinomi Jonavos pareigūnams. Vyras M. S. teistas keturis kartus.  Pas visus juos namuose pirmadienį buvo atliekamos kratos. Pas M. S. rastas ir paimtas revolveris.  Šiuo metu įtariamieji yra sulaikyti 48 valandoms. Antradienį bus kreipiamasi į Ukmergės apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės sulaikytiesiems skyrimo. Pirmadienio vakarą atlikus šlapimo tyrimą paaiškėjo, kad reketininkų automobilį vairavęs vyras vartojo narkotines medžiagas – kanapes. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.