Pasvalio kriminalistui įtariamasis dūrė peiliu į krūtinę

Trisdešimtmetis Pasvalio rajono policijos pareigūnas nuo šiol galės švęsti dar vieną gimimo dieną. Trečiadienį tiriančiam nusikaltimą kriminalistui kaimo kelyje užkalbinus vyriškį, šis išsitraukė iš užančio peilį ir smogė juo pareigūnui į krūtinę. Nuo mirties ar sunkaus sužalojimo policininką apsaugojo tik kišenėje buvęs mobiliojo ryšio telefonas, į kurį atsitrenkė peilio geležtė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 29, 2012, 9:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:47 AM

Incidentas Pažąsų kaime (Pasvalio r.) įvyko trečiadienio rytą. Pasvalio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai į tas apylinkes atvažiavo tirdami išvakarėse įvykdytą žiauraus elgesio su gyvūnu atvejį.

Į policiją kreipėsi Levaniškio kaimo gyventoja, antradienio rytą radusi nebegyvą prie ūkinio pastato pririštą savo 5 metų Kaukazo aviganių veislės šunį. Moteris įtarė, kad jos šunį kažkas naktį užmušė – jam iš nasrų buvo išbėgę kraujo, sutinusi viena snukio pusė.

Moteris trečiadienio rytą atvykusiems kriminalistams pasakė įtarianti po šias apylinkes besibastantį vieną vyriškį. Važiuodami per netoliese esantį Pažąsų kaimą, kriminalistai pastebėjo minėtą žmogų. Sustoję ir išlipę iš tarnybinio automobilio (nepažymėto), pareigūnai prisistatė, parodė jam savo tarnybinius pažymėjimus.

Tuomet vyras netikėtai iš vidinės kišenės išsitraukė didelį virtuvinį peilį ir dūrė arčiau jo buvusiam pareigūnui į dešinę krūtinės pusę. Netikėtai užpultas kriminalistas apsiginti nespėjo, nuo stipraus smūgio neišsilaikęs jis griuvo ant žemės. Nuo sunkaus sužalojimo ar mirties policininką išgelbėjo kišenėje ant krūtinės buvęs jo mobiliojo ryšio telefonas. Peilio geležtė tik suskaldė jo ekraną, tačiau pareigūno kūno nepasiekė.

Smurtautoją sutramdė užpultojo kriminalisto kolega, panaudojęs kovinius veiksmus ir papurškęs ašarinių dujų. Antrankiais surakintas įtariamasis – nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 47 metų D. V. M. uždarytas į policijos areštinę.

Paaiškėjo, kad šiam vyriškiui jau prie porą savaičių buvo iškelta baudžiamoji byla dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Tąkart jis chuliganiškai elgėsi per vieno kaimo šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.