Teisingumo ministras neliko abejingas grasinimams, policija pradėjo tyrimą

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, reaguodamas į viešai pasirodžiusią informaciją apie antstolei Sonatai Vaicekauskienei siųstus galimus grasinimus susidoroti, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti šiuos incidentus.

Antstolė S. Vaicekauskienė gavo grasinamąją SMS žinutę: „Kodėl tu dar neužkasta? Kai numirsi, būsi iki pusės užkasta. O kirminai ropos tau per ausis“.<br>M. Patašius
Antstolė S. Vaicekauskienė gavo grasinamąją SMS žinutę: „Kodėl tu dar neužkasta? Kai numirsi, būsi iki pusės užkasta. O kirminai ropos tau per ausis“.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 2:59 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:31 AM

„Mano pozicija šiuo klausimu vienareikšmė. Niekas negali riboti galimybės diskutuoti dėl pareigūnų veiksmų teisėtumo ir pagrįstumo, nei tuo labiau naudotis teisiniais instrumentais juos ginčijant.

Pareigūnų veiksmų pagrįstumas turi būti aiškus visiems suinteresuotiesiems, o likus abejonių dėl jų teisėtumo galima ir reikia tai pasitikrinti teismuose. Tačiau bandymai įrodyti savo tiesą grasinimais susidoroti negali būti toleruojami jokiais atvejais, jokioje profesijoje“, - sako R. Šimašius.

Ministras tikisi, kad tokias veikas tiriantys pareigūnai atsakingai ištirs tiek šį, tiek visus kitus atvejus, kai grasinama pareigūnams, o kalti asmenys sulauks už tai tinkamos atsakomybės.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ žiniomis, pinigus iš buvusios teisėjos Neringos Venckienės rinkimų sąskaitos nurašiusi antstolė S. Vaicekauskienė gavo grasinamąją SMS žinutę: „Kodėl tu dar neužkasta? Kai numirsi, būsi iki pusės užkasta. O kirminai ropos tau per ausis“.

Antstolę baugina ne tik anonimai. Partijos „Drąsos kelias“ iždininkė Marijona Gutauskienė apkaltino S. Vaicekauskienę įstatymų laužymu.

Pretenzijos S. Vaicekauskienei pasipylė po to, kai ji patuštino asmeniškai N. Venckienės atidarytą rinkimų sąskaitą banke 178 litais ir 8 centais, pervesdama šią sumą į savo depozitinę sąskaitą. Tai buvo 3829 litų skolos likutis antstolei už Kėdainių teismo sprendimo grąžinti Laimutei Stankūnaitei jos dukterį įvykdymą.

Anot M. Gutauskienės, nurašyti pinigų S. Vaicekauskienė neturėjo teisės, nes įstatymai draudžia taikyti laikinąsias apsaugos priemones politinės kampanijos sąskaitų savininkų atžvilgiu.

„Pinigai paimti, nes N. Venckienė nebuvo sumokėjusi teismo sprendimo vykdymo išlaidų. Tai nėra laikinoji apsaugos priemonė“, - atkirto antstolė.

Tokiai nuomonei pritarė ir Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Liutauras Ulevičius.

Seimo nario mandato sieksianti N. Venckienė buvo atsidariusi kelias banko sąskaitas, bet visos jos dėl skolų buvo areštuotos.

Negalėdama gauti rinkėjų aukų buvusi teisėja neseniai atsidarė naują sąskaitą, į kurią buvo pervesta per 500 litų. Trečdalį šios sumos ir nurašė S. Vaicekauskienė.

Šiuo metu minėtoms sąskaitoms apribojimai nebetaikomi.

„N. Venckienė stebėjosi, iš kur susidarė sumos už dokumentų kopijavimą. Bet juk ji pati skundė kiekvieną mano veiksmą. Po kiekvieno skundo į teismą reikėjo pristatyti vykdomosios bylos kopijas“, - aiškino S. Vaicekauskienė.

Ketvirtadienį po pietų Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, jog dėl asmens terorizavimo, grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminis tyrimas pradėtas policijos pareigūnams pasikvietus antstolę ir priėmus jos pareiškimą apie nuolatos gaunamus grasinamo pobūdžio laiškus, skambučius bei trumpąsias žinutes.

Po šių metų gegužės 17 dienos, kai Laimutei Stankūnaitei buvo grąžinta jos dukra, antstolę S. Vaicekauskienę iki šiol saugo ginkluoti policijos pareigūnai. Apsauga budi jos darbo vietoje bei namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?