Visiškai girtas vaikinas po puotos luošino karvę

Aštuoniolikmetis Jonavos rajono gyventojas Mindaugas Č. privalės sumokėti 5 tūkstančius litų už tai, kad sunkiai sužalojo karvę. Girtas vaikinas ganykloje besiganiusiai karvei į lytinius organus įkišo nenustatytą aštrų daiktą.

Vaikinas negalėjo atsakyti, kodėl sužalojo karvę.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Vaikinas negalėjo atsakyti, kodėl sužalojo karvę.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Činkienė

Sep 3, 2012, 6:21 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:46 PM

Suluošintą gyvulį iš ryto rado į ganyklą atėjęs šeimininkas. Vyras kreipėsi į policiją, o pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad tai – to paties kaimo gyventojo Mindaugo Č. darbas. Ganykloje šis buvo pametęs savo mobilųjį telefoną.

Sulaikytas vaikinas savo kaltės neneigė. Pareigūnams jis pasakojo, kad su dviem draugais vakare gėrė alų. Vaikinai trise išgėrė šešiolika litrų alaus.

Po to Mindaugas Č. pasuko namų link. Tačiau tada, anot Mindaugo Č., prie jo sustojo automobilis, iš jo išlipo trys nepažįstami vaikinai ir jį ėmė talžyti.

Žeimiškis nuo užpuolikų paspruko, nubėgo į laukus ir pasislėpė ganykloje. Tarp žolių pagulėjęs kelias minutes ir įsitikinęs, kad jo niekas neieško, Mindaugas Č. netoliese išvydo karvę.

Kaip pasakojo jis pats, priėjęs prie gyvūno, įkišo dešinę ranką jai į lytinius organus ir taip ranką kaišiojo apie vieną-dvi minutes. Pasak jo, jokio aštraus daikto rankoje jis neturėjo.

Tačiau kodėl taip pasielgė, Mindaugas Č. paaiškinti nesugebėjo. Kaip pareigūnams sakė jis pats, greičiausiai buvo per daug girtas ir nesuprato, ką daro.

Gyvūną apžiūrėję veterinarijos specialistai tvirtina, kad tokie sužalojimai karvei galėjo būti padaryti tik su kažkokiu aštriu daiktu. Karvei buvo pažeisti vidaus organai.

Jonavos rajono apylinkės teismas Mindaugui Č. nurodė atlyginti žalą – jis karvės šeimininkui turės sumokėti 5 tūkst. litų.

Nuo baudžiamosios atsakomybės vaikinas atleistas. Teismas atsižvelgė į tai, kad nusikaltimą jis padarė pirmą kartą, dėl jo gailisi ir teismo posėdžio metu susitaikė su nukentėjusiuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.