Po pašvinkusiomis odomis – 300 tūkst. litų vertės cigarečių kontrabanda

Muitinės pareigūnai antradienį Medininkų kelio poste sulaikė stambią rūkalų kontrabandos siuntą, slėptą po galvijų odų kroviniu. Nelegalios cigaretės aptiktos rentgenu patikrinus iš Baltarusijos įvažiavusį rusišką krovininį vilkiką.

Po pašvinkusiomis odomis gabenta 40 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių.<br>Muitinės kriminalinė tarnyba
Po pašvinkusiomis odomis gabenta 40 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių.<br>Muitinės kriminalinė tarnyba
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2012, 12:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:55 PM

Rusijos Federacijos piliečio A. S. vairuojamas krovininis vilkikas „Renault“ į Medininkų kelio postą įvažiavo apie 10 val. 30 min. Vairuotojas deklaravo, kad į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį puspriekabėje-šaldytuve veža apie 20 tonų drėgnai sūdytų odų.

Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai drauge su kolegomis iš Tarnybinių tyrimų tarnybos (TTT) nusprendė patikrinti automobilį – mat būtent tokiose puspriekabėse dažnai slepiama cigarečių kontrabanda.

Patikrinti nebuvo lengva, gabenamas krovinys, anot pareigūnų, buvo jau gerokai pašvinkęs – dvokė, buvo apniktas musių, jame knibždėjo kirmėlės.

Nepaisant nosį riečiančių „nepatogumų“, muitinės rentgenologai patikrino krovinį ir pamatė, kad gabenamos galvijų odos ir kailiai tėra priedanga nelegaliems rūkalams. Odos buvo tiesiog užtemptos ant cigarečių dėžių.

Iš viso muitinės pareigūnai vilkike aptiko daugiau nei 40 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių „Viceroy“, kurių vertė – 283 tūkst. litų.

A. S. buvo sulaikytas dviem paroms, Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizinėmis prekėmis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.