S. Gaidjurgio parankiniui vėl teks trinti kalėjimo gultus?

Pusę gyvenimo už grotų jau praleidusiam klaipėdiečiui 51 metų Arminui Graužiniui vėl tikriausiai teks keliauti į įprastą aplinką.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Sep 10, 2012, 8:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:05 PM

Už turto prievartavimą prokuroras A. Graužiniui pasiūlė skirti ketverius metus nelaisvės.

Tuomet jis gal dar kartą susitiks su iki gyvos galvos už žmogžudystes nuteistu garsiausiu Klaipėdos nusikalstamo pasaulio vadeiva Sigitu Gaidjurgiu. Sakoma, kad A. Graužinis buvo nusikalstamos gaujos lyderio dešinioji ranka.

Savo kaltės nepripažįsta

Tą pačią bausmę prokuroras jau buvo pasiūlęs prieš kelis mėnesius, bet teisėja nudžiugino kaltinamąjį, nusprendusi atnaujinti įrodymų tyrimą.

A. Graužinis savo kaltės nepripažįsta, tikina, kad yra nekaltas, o visa istorija esą tik apkalbos ir bandymas su juo susidoroti.

Šįkart S. Gaidjurgio parankinį įklampino turto prievartavimo istorija.

Reikalavo 20 tūstančių litų

Praėjusių metų gegužę vienoje uostamiesčio ligoninėje atsidūrė du Šilutės plento gyventojai – neblogi A. Graužinio bičiuliai.

A. Graužinis su jais buvo vykdęs vieną buto pirkimo sandorį.

Paaiškėjo, kad išgerti nevengiančius brolius sumušė jų buto kaimynai, neapsikentę nuolat keliamo triukšmo.

Dėl šio įvykio ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas.

Mušeikos ir nukentėjusieji susitaikė, teigiama, kad broliams buvo atsilyginta.

Tačiau A.Graužiniui pasirodė, kad už sumušimą gauta kompensacija – per maža. Jis kaltinamas tuo, kad iš dviejų skriaudikų pareikalavo po 10 tūkst. litų.

Baiminosi dėl gyvybės

Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo atliekamas dar vienas su šia istorija susijęs ikiteisminis tyrimas. Prieš pusmetį po vieno teismo posėdžio į prokuratūrą atėjęs A. Graužinis pareiškė, kad ką tik buvo pasikėsinta į jo gyvybę.

Esą tik išėjus iš teismo pastato automobilį vairavęs vyras, kuris turto prievartavimo byloje pripažintas nukentėjusiuoju, užšoko ant pėsčiųjų zonos ir jį sužalojo – užvažiavo ant kojos.

Tačiau A. Graužinis net ir su esą pervažiuota koja sugebėjo pasiekti prokuratūrą ir surašyti pareiškimą. Tyrimas buvo nutrauktas.

Nusikaltimų – virtinė

* 2002-ųjų rugsėjį A. Graužinis buvo sulaikytas Vilniuje, netoli Gariūnų. Dėl nusikaltimų, įvykdytų S. Gaidjurgio gaujoje, jis už grotų praleido aštuonerius metus.

* A. Graužinis anksčiau teistas už išžaginimą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turto prievartavimą, piktybinį chuliganizmą, ginkluoto nusikalstamo susivienijimo įvykdytus nusikaltimus.

* Jo įkurtoje nekilnojamojo turto agentūroje „Jauki pastogė” kažkada agentu dirbo S. Gaidjurgis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?