Telšių rajone nužudytos mergaitės artimieji paprašė melstis ir už įtariamą žudikę

Telšių rajone žiauriai nužudyta septynmetė atgulė amžinojo poilsio. Sekmadienio popietę mergaitė buvo palaidota Telšių miesto kapinėse. Šv. Mišios už velionę buvo aukojamos Ryškėnuose, Šv. Brunono Kverfurtiečio koplyčioje.

Telšių rajone žiauriai nužudyta septynmetė atgulė amžinojo poilsio.<br>G. Akavickienė
Telšių rajone žiauriai nužudyta septynmetė atgulė amžinojo poilsio.<br>G. Akavickienė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2012, 12:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:52 PM

Į amžinąją kelionę nužudytą mergaitę išlydėjo Ryškėnų klebonas Kęstutis Balčiūnas. Jis prisipažino, kad buvo nustebintas mažametės giminaičių atjauta psichikos problemų turinčiai ir nužudymu įtariamai merginai – mergaitės giminaičiai, atėję užsakyti šv. Mišių, paprašė pasimelsti ir už jos įtariamą žudikę. Portalui lrytas.lt klebonas K. Balčiūnas papasakojo, kad Ryškėnų parapijoje jis tarnauja pirmus metus, tačiau pažinojo tiek nužudytą mergaitę, tiek žmogžudyste įtariamą merginą. Abi jos buvo tikinčios ir lankydavosi per šv. Mišias Šv. Brunono Kverfurtiečio koplyčioje. „Septynmetė buvo pakrikštyta ir mėgo adoruoti Šv. Brunono Kverfurtiečio koplyčioje šv. Velykų bei kitus atlaidus“, - prisiminė klebonas K. Balčiūnas. Žmogžudyste įtariama mergina taip pat lankydavosi Ryškėnuose esančioje koplyčioje, kartu su kitais tikinčiaisiais važiuodavo į Šiluvos ir kitus atlaidus. „Kas merginai stuktelėjo į galvą? Kas čia įvyko? Šiandien daug klausimų kankina parapijiečius. Gali visi priskaldyti malkų, tačiau šio nusikaltimo mįslę įmins tik pareigūnai“, - išeidamas iš kapinių pabrėžė dvasininkas. Klebonas K. Balčiūnas kalbėjo, kad kunigai dažnai susiduria su tokiomis nelaimėmis, kai reikia laidoti vaikus. „Tada pamatai atverstą gyvenimo knygą“, - sakė jis. Po septynmetės laidotuvių klebonas kalbėjo, kad jos tėvams teko sunkus gyvenimo kryžius, kančia laidoti savo vaiką. „Tikiuosi Ryškėnų bendruomenė, kuri, kaip parodė ši skaudi nelaimė, yra vieninga, padės šeimai išgyventi vaiko netektį. Mane sujaudino pirmą kartą Ryškėnuose pastatyta aukų dėžutė velionės mergaitės laidotuvėms“, - teigė dvasininkas.

Nelaimė suvienijo kaimą

Septynmetė penktadienį buvo pašarvota Ryškėnų bendruomenės namuose esančioje salėje.

Į salę paskutinį kartą atsisveikinti su septynmete vis užsuko ryškėniškiai. Net ir vyrai braukė ašarą.

Nužudytosios artimieji buvo nustebinti bendruomenės jautrumu. Parduotuvėje pastatyta aukų dėžutė, skirta mergaitės laidotuvėms. Pasak pardavėjų, skaudi nelaimė suvienijo ryškėniškius: žmonės noriai aukoja, į aukų dėžutę meta, kas kiek gali. Suaugusieji meta po 10, 20 litų, vaikai po litą ir 50 centų.

Tapo psichikos ligonės auka?

Telšių rajono Purplių kaime nužudyta mergaitė galėjo tapti psichikos ligonės auka. Pareigūnai įtaria, kad mažametę nužudė to paties namo gyventoja 25 metų Edita D. Penktadienio popietę teismas įtariamajai skyrė suėmimą 3 mėnesiams.

Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos Purplių kaime gyvenusi mergaitė be žinios dingo antradienio popietę išėjusi iš namų.

Daugiavaikėje šeimoje augusi mažametė antradienį apie vidurdienį sugrįžo iš mokyklos, o apie 13 valandą niekam nieko nesakiusi išėjo iš namų.

Artimieji iš pradžių manė, kad mergaitė svečiuojasi pas netoliese gyvenančią tetą, pas kurią dažnai apsistodavo. Nesulaukę grįžtančios į namus dukters tėvai ėmė jos ieškoti patys, o neradę trečiadienį vakare kreipėsi į policiją.

Dingusiosios mergaitės ieškojo apie 100 pareigūnų, jos paieškai buvo pasitelkti kinologai, specialiųjų tarnybų darbuotojai, tačiau visą naktį trukusios paieškos buvo bevaisės.

Buvo patikrinti miškų masyvai ir vandens telkiniai.

Mergaitės kūnas ketvirtadienį buvo rastas už pusės kilometro nuo namų esančiame tvenkinyje.

Nors išorinių smurto žymių ant mažametės kūno nesimatė, abejonių, kad mergaitė yra nužudyta, nekilo, nes jos rankos ir kojos buvo surištos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?