Teisme - 15 centų kainuojančio maišelio detektyvas

15 centų kainuojantį maišelį „Iki“ tariamai pavogęs 63 metų vilnieti Rimas Kančys teisme bando įrodyti, kad yra nekaltas ir tikina, buvęs pažemintas apsaugos darbuotojo Ado Kraniausko. Šis tvirtina atvirkščiai, esą jai pensininkas būtų buvęs geranoriškas, nebūtų nei skandalo, nei tuo labiau bylos teisme.

Už smulkią vagystę R. Kančiui gresia bauda nuo 200 iki 700 litų.<br>A. Kuznecovaitė
Už smulkią vagystę R. Kančiui gresia bauda nuo 200 iki 700 litų.<br>A. Kuznecovaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 12, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:43 PM

„Aš to nedariau, aš nieko nevogiau“, - trečiadienį šią administracinę bylą nagrinėjant Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme tvirtino pensininkas.

Anot vyro, liepos 18 d. jis atėjo apsipirkti į sostinėje, S. Stanevičiaus gatvėje esančią „Iki“ parduotuvę. Priėjo prie sveriamų riešutų dėžučių, paėmė paragauti porą riešutų.

„Paragavau, pažiūrėjau ar ne kartūs, nes karčių nepirkčiau“, - kalbėjo R. Kančys.

Po to perėjo per parduotuvę, išsirinko prekes, kurios jam buvo reikalingos, atėjęs prie kasos, pasiėmė maišelį ir laukė eilėje.

„Aš pardavėjai pasakiau, kad maišelis jūsų, o gal, kad jis parduotuvės, dabar tiksliai pasakyti negaliu. Susidėjau į jį prekes ir ėjau, tačiau buvau sulaikytas piliečio, trumpai kirpto, dvokiančio prakaitu, lyg ir apsaugos darbuotojo“, - pasakojo į teisėsaugos nemalonę pakliuvęs vyras.

Anot jos, jie kartu nuėjo į apsaugos kambarį, ten jis pateikė jam dokumentus, kartu peržiūrėjo vaizdo juostą. R. Kančio teigimu, į kambarėlį buvo iškviesta parduotuvės administratorė, ji liepė jį paleisti, tačiau A. Kraniauskas esą pasakė, kad taip nebus. „Gal galvojo pagąsdins senį, pinigų iš manęs išsireikalaus“, - svarstė R. Kančys.

Kai apsaugos darbuotojas jo neišleido, vyras pats puolė skambinti policijos pareigūnams. „Tam, kad mane išlaisvintų“, - kalbėjo pensininkas.

Atvykus policininkams situacija tik pablogėjo. A. Kraniauskas parašė pareiškimą dėl vagystės, R. Kančys buvo nuvestas į Fabijoniškių policijos nuovadą, kur jam buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Liudininku teisme apklaustas A. Kraniauskas kalbėjo visai kitaip. „Pastebėjau poną vaikštantį po prekybos salę ir valgantį riešutukus. Priėjo prie kasos, paėmė maišelį, tačiau už jį nesumokėjo, todėl prisistačiau ir paprašiau eiti su manimi“, - sakė parduotuvės apsaugos darbuotojas.

A. Kraniauskas sako, kad jokio konflikto nebūtų, jei R. Kančys būtų buvęs geranoriškai nusiteikęs.

Vietoje to, kad jis sumokėtų 15 centų už maišelį, jis pradėjo aiškinti, kaip apsaugos darbuotojas turi dirbti, kaip jis turi atrodyti. „O po to jis išsikvietė policiją. Man teko rašyti pareiškimą“, - beveik dviejų mėnesių senumo įvykius prisiminė apsaugos darbuotojas.

R. Kančys teigia, kad jis nežino, ar tikrai nesumokėjo už maišelį, nes esą apsaugos darbuotojas paėmė iš jo čekį ir jo nebegrąžino. A. Kraniauskas teigia, kad viskas buvo atvirkščiai - čekį jis atidavė vyrui.

Už smulkią vagystę R. Kančiui gresia bauda nuo 200 iki 700 litų. Ar pensininkui teks ją mokėti teismas paskelbs ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.