Dėl viešųjų pirkimų Telšiuose STT pradėjo tyrimą

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus Telšiuose.

Pastatų rekonstravimo projektai Telšiuose patraukė pareigūnų dėmesį.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Pastatų rekonstravimo projektai Telšiuose patraukė pareigūnų dėmesį.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 12:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:47 PM

Įtariama, kad vykdant Telšių rajono savivaldybės „Žemaitės“ dramos teatro, Kultūros centro ir Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos pastatų avarinės būklės likvidavimo ir rekonstravimo darbus, taip pat Tryškių seniūnijos kultūros centro pastato rekonstravimo projekto darbus galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba, pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą ir Savivaldybės administracijos Supaprastintų viešųjų pirkimų taisykles.

Netaikant viešųjų pirkimų procedūrų ir negavus Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo iš rangovų buvo įsigyta statybos paslaugų už daugiau nei 2,2 mln. litų.

Rugsėjo 13 dieną STT Šiaulių valdybos pareigūnai atliko dokumentų poėmius Telšių rajono savivaldybės administracijoje, rugsėjo 14 dieną – statybos darbus vykdančiose įmonėse.

Šiaulių apygardos prokuratūra kol kas nekomentuoja, ar yra įtariamųjų ir sulaikytųjų, BNS sakė prokuratūros atstovas Martynas Povilaitis.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.