Muitininkų laimikis - trys vilkikai su cigarečių kontrabanda

Praėjusį penktadienį (rugsėjo 21-ąją) muitinės pareigūnai Šalčininkų ir Lavoriškių kelio postuose sulaikė tris vilkikus, kuriuose įrengtose slaptavietėse aptikta dviejų šimtų tūkstančių litų vertės cigarečių kontrabanda.

Muitinės pareigūnams per dieną įkliuvo trys vilkikai su cigarečių kontrabanda.<br>Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Muitinės pareigūnams per dieną įkliuvo trys vilkikai su cigarečių kontrabanda.<br>Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 11:39 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:43 PM

Pirmąjį krovininį vilkiką, vairuojamą Latvijos Respublikos piliečio J. O., muitinės pareigūnai patikrinimui sulaikė penktadienį, apie 9 val. ryto, Lavoriškių kelio poste. Detaliai patikrinus latvio vairuoto „Renault“ vilkiko puspriekabę, šio grindyse rasta įrengta slėptuvė, kurioje buvo 14 260 pakelių cigarečių „Premjer“, „Winston“, „NZ8“ ir „NZ“. Sulaikytos kontrabandos vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 100 tūkst. Lt.

Antrasis vilkikas, „Scania“, vairuojamas Lenkijos piliečio L. G., buvo sulaikytas 15. 30 val., Lavoriškių kelio poste. Šįkart muitinės pareigūnai slaptavietę aptiko perdirbtame kuro bake įrengtoje slėptuvėje – joje vairuotojas gabeno 7400 pakelių cigarečių „NZ“. Vos po pusvalandžio analogiška slėptuvė (taip pat įrengta kuro bake) buvo aptikta kitame per Lavoriškių kelio postą važiavusiame vilkike, kurio vairuotojas – taip pat Lenkijos pilietis, R. S. Čia buvo rasta 9 130 pakelių rūkalų „NZ“.

Abu Lenkijos piliečiai buvo sulaikyti parai, vėliau jiems skirta kardomoji priemonė – paleidimas už užstatą. Latvijos pilietis taip pat buvo paleistas už užstatą.

Iš viso Vilniaus teritorinės muitinės ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai tądien sulaikė 30 790 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau nei 215 tūkst. Lt. MKT Vilniaus skyriuje dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizinėmis prekėmis) ir 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką).

Šiemet Lietuvos muitinė jau sulaikė 118, 7 mln. vnt nelegalių rūkalų, kurių vertė – 41, 7 mln. Lt. Paskaičiuota, kad nuo 2009 m. LR muitinė sulaikė cigarečių kontrabandos ir tabako žaliavos už 339 mln. Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.