Su peiliu – prieš brolį

Brolį peiliu sužalojusiam klaipėdiečiui teks šešerius metus praleisti už grotų. Nuosprendis brolių nesutaikė, o sesuo gailėjo nuteistojo, nes jis ne tik kentėjo nuo nukentėjusiojo, bet ir visą laiką dirbo, prižiūrėjo tėvus.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Sep 25, 2012, 9:20 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:46 PM

Laukdamas nuosprendžio Klaipėdos apygardos teisme 50 metų Viktoras Kovalenka negalėjo nusiraminti.

„Tu visą gyvenimą man pavydėjai, kad dirbau ir visą Europą apvažiavau”, – kalbėjo jis žvelgdamas į galvą panarinusį nukentėjusįjį, penkeriais metais vyresnį brolį Vladimirą.

Broliai buvo girtutėliai

Du pusamžiai broliai, pasivaišinę svaigalais, kartais santykius imdavo aiškintis jėga. 2011 metų rugsėjo 2-osios vakarą, po 19 valandos, Klaipėdoje, Šiaulių gatvės daugiabutyje, vėl įsiplieskė šeimos konfliktas.

Vladimirą greitosios pagalbos medikai atvežė į ligoninę – jam diagnozuota kiauryminė pilvo žaizda. Peiliu buvo smogta tris kartus – dar į veidą ir dešinę plaštaką.

Tuo metu Viktoras kaimynams aiškino, kad abu dėl kažko susipyko, vienas esą trenkė į veidą kumščiu, kitas neva gindamasis švystelėjo peiliu.

Abu broliai buvo girti – kaltininkui nustatyta 3,72 promilės, o nukentėjusiajam dar daugiau – 4,15 promilės alkoholio.

Kivirčijosi dėl buto

Viktoras neprisipažino, kad brolį sužalojo jį puldamas, tikino, kad visa tai – nelaimingas atsitikimas. Neva jis gynėsi nuo brolio kumščių, o šis netyčia užgriuvo ant jo laikomo peilio. Bet teismo ekspertai šią versiją paneigė.

Kovalenkų sesuo teigė, kad broliai susikibo dėl menkos priežasties – bandė išsiaiškinti, kas yra buto, kuriame abu gyvena, šeimininkas. Ji neneigė, kad Vladimiras išgėręs kabinėdavosi prie Viktoro, jį provokuodavo.

Peiliu švaistėsi ir anksčiau

Panaši nelaimė nutiko ir prieš aštuonerius metus tame pačiame kambaryje. Tąkart Vladimirui peiliu kliuvo į petį ir pilvą.

Viktoras supyko, kad Vladimiras esą žadino jį ir prašė pinigų degtinei.

Tuomet viską pavyko užglaistyti įtikinus, kad tai – tik nelaimingas atsitikimas.

Tačiau šį kartą kaltininkui teko atsakyti už abu kartus. Jam skirta šešeri metai nelaisvės pataisos namuose. Ligonių kasai už brolio gydymą jis turės sumokėti beveik 8 tūkst. litų.

Bėdos dėl alkoholio

Viktorui problemų pridaro alkoholis. Blaivus jis – geras žmogus, patikimas darbuotojas.

Pasak bendradarbių, Viktoras – sąžiningas, puikus suvirintojas ir laivų korpusų surinkėjas, ne sykį buvo siųstas dirbti į užsienį.

Šeimos nesukūręs Viktoras gyveno su tėvais. Jis rūpinosi tėvu iki pat jo mirties, pastaruoju metu – motina.

Viktoras yra netekęs 50 procentų darbingumo, nors visą laiką dirbo. Jis neslėpė, kad sveikatą prarado per brolį – šis jam smarkiai sužalojo petį.

Tačiau pagailėjęs jo į teismus nesikreipė, jokiais dokumentais nepasirūpino, o dabar turės pats keliauti į pataisos namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.