Dingusi klaipėdietė rasta besilinksminanti su drauge viename daugiabučių

Klaipėdos pareigūnai antradienio vakarą aptiko parą ieškotos 22 metų klaipėdietės Agnės Dirgėlaitės pėdsakus. Paaiškėjo, kad mergina linksminasi viename iš Klaipėdos Debreceno gatvės daugiabučių. Policija iš karto atmetė pagrobimo versiją, nes pradingėlė jautėsi puikiai, visą parą ji praleido bičiulių kompanijoje.

A. Dirgėlaitė rasta sveika ir linksma viename iš Klaipėdos daugiabučių.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
A. Dirgėlaitė rasta sveika ir linksma viename iš Klaipėdos daugiabučių.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Sep 26, 2012, 4:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:41 PM

Sunerimo teta

Apie tai, kad merginą pagrobė kažkokie vyrai, policijai pirmadienį vakare pranešė Klaipėdoje gyvenanti A. Dirgėlaitės teta, kurios bute Taikos gatvėje dukterėčia yra apsistojusi.

78 metų pensininkė papasakojo, kad nesulaukdama grįžtančios merginos apie 20 val. 30 min. paskambino jai mobiliuoju telefonu.

Atsiliepusi Agnė sukuždėjo, kad du iš matymo pažįstami vyrai ją išsivežė į mišką ir nebepaleidžia.

Moteris nesuspėjo nieko daugiau paklausti – pokalbis nutrūko. Vėlesni pensininkės bandymai prisiskambinti dukterėčiai buvo nesėkmingi – jos telefonas buvo išjungtas.

Paieška - visą parą

A. Dirgėlaitės paieškas pradėję pareigūnai iš pradžių labiau buvo linkę tikėti, kad tai – merginos pokštas, ir ji paryčiui grįš į namus.

Tačiau dingusiosios nesulaukus per naktį kriminalistai ne juokais sunerimo. Buvo mėginama nustatyti vietą, iš kurios mergina atsiliepė mobiliuoju telefonu, šukuojamos Klaipėdos apylinkės.

Pareigūnai paviešino pradingėlės pavardę ir nuotrauką, tikėdamiesi, kad visuomenė padės ją surasti.

Buvo neblaivi

Netrukus pasitvirtino viena iš keltų versijų – A. Dirgėlaitės dingimas tebuvo jos nevykęs pokštas, skirtas pateisinti naktines linksmybes su draugais.

„Merginą 23 val. pareigūnai rado viename Debreceno gatvės daugiabutyje. Ji buvo sveika ir linksma - jai nustatytas vidutinis girtumas. Po apklausos ji perduota tetai“, - informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla.

Apsimelavusi mergina greičiausiai išvengs baudžiamosios atsakomybės, nes ji policijai apie tariamą pagrobimą nepranešė. Tai padariusi teta taip pat neturėtų būti baudžiama.

Tokių atvejų Klaipėdoje būta ir anksčiau. Prieš keletą metų pas draugus iki vėlumos užsibuvusi paauglė išsigando tėvų rūstybės ir jiems paskambinusi pranešė, kad yra pagrobta.

Neturi teisės bausti

Policijos vadovybė trečiadienį pareiškė, kad neturi jokios teisės bausti nei merginos, nei apie tariamą nusikaltimą pranešusios jos tetos.

„Dingo žmogus, giminaitis praneša. Artimieji nežino dingimo aplinkybių, jie privalo kreiptis pagalbos, o mes privalome padėti surasti. Bausti žmogų už tai, kad  jis kreipėsi pagalbos?“ - trečiadienį per spaudos konferenciją sakė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

Komisaro teigimu, ieškodama dingusių ar pagrobtų, ar tariamai pagrobtų žmonių policija daro viską.

Anot jo, policija teikia prioritetą su žmogaus gyvybe ir sveikata susijusiems nusikaltimams.

Šiomis dienomis Kaune buvo dingusios dvi paauglės. Jos taip pat rastos, jų dingimo aplinkybes išaiškins ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.