Panevėžio areštinėje suimtasis grasino pareigūną užkrėsti ŽIV

Prieš pusantro mėnesio dėl sugėrovo nužudymo suimtas 33 metų panevėžietis Gediminas M. nenurimsta ir leisdamas dienas už grotų Panevėžio policijos areštinėje. Kartu su dviem kameros kaimynais vyriškis iš pradžių susipjaustė rankų dilbius skutimosi peiliuko nuolauža, o vėliau grasino pareigūnui subadyti adatomis, užkrėstomis žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV).

Suimtasis grasino konvojaus pareigūną subadyti ŽIV užkrėsta adata.<br>V. Ščiavinskas
Suimtasis grasino konvojaus pareigūną subadyti ŽIV užkrėsta adata.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-09-27 10:30, atnaujinta 2018-03-16 13:18

Pirmasis incidentas įvyko antradienio vakare, apie 22 val. Į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą buvo iškviesta greitoji, nes trys vienoje kameroje laikomi įtariamieji buvo susižaloję rankų dilbius. Tai jie padarė skutimosi peiliuko nuolauža. Tiesa, greičiausiai areštinės gyventojai tik vaidino norėję persipjauti venas, nes įpjovimai nebuvo gilūs.

Medikai dviems iš jų – 27 metų ir 32 metų vyrams būtiną pagalbą suteikė vietoje, o Gediminui M. žaizdas susiuvo nuvežę į Panevėžio ligoninės priimamąjį.

Parvežtas atgal į areštinę, panevėžietis įsiuto sužinojęs, kad yra perkeliamas į kitą kamerą. Tuomet jis vienam pareigūnui, Konvojaus skyriaus specialistui ėmė grasinti – pareiškė, kad subadys ją adatomis, užkrėstomis žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV), sukeliančiu AIDS. Pareigūnas dėl šio grasinimo parašė pareiškimą.

Anksčiau 12 kartų teistas Gediminas M. areštinėje atsidūrė rugpjūtį. Po to, kai teismas jį leido suimti įtariant 50-mečio Staniūnų gatvės gyventojo nužudymu. Rugpjūčio 13-ąją kartu su pastaruoju bei jo sugyventine girtavęs Gediminas M. konflikto metu dūrė šeimininkui į blauzdą peiliu ir pabėgo. Tą pačią naktį sužeistasis mirtinai nukraujavo, nes buvo pažeista kojos arterija. Kitą dieną Gediminas M. buvo kriminalistų sulaikytas, o Panevėžio miesto apylinkės teismas jį leido suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.