Ant seniūnijos pastato iškelta vėliava su svastika (papildyta)

Savaitgalį Pumpėnų miestelis (Pasvalio r.) pasitiko neįprastai – šeštadienio ryte, apie 7 val. 58 min. policijos pareigūnams buvo pranešta, kad ant miestelio seniūnijos pastato iškelta nacistinės Vokietijos vėliava su svastikos ženklu.

Ant Pumpėnų seniūnijos pastato buvo iškelta nacistinės Vokietijos vėliava su svastikos ženklu.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Ant Pumpėnų seniūnijos pastato buvo iškelta nacistinės Vokietijos vėliava su svastikos ženklu.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 30, 2012, 11:33 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:36 AM

Pasvalio rajono policijos pareigūnai tiria šį nacistinio vandalizmo atvejį.

Kaip lrytas.lt sakė Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Penktadienio vakare Pumpėnuose, netoli seniūnijos, vyko šokiai. Gali būti, kad po jų kažkas iš jaunimo ir iškėlė uždrausta simbolika paženklintą vėliavą

„Arba kažkas nevykusiai pajuokavo, arba kažkam dėmesio trūksta“, - sakė Pasvalio policijos vadovas.

Ant stacionaraus stiebo prie seniūnijos pastato vietoj lietuviškos Trispalvės iškeltą nacistinės Vokietijos vėliavą šeštadienio rytą pastebėjo vietos gyventojai ir pranešė policijai.

Standartinio dydžio raudonos spalvos vėliava, kurios viduryje baltame fone nupieštas juodas svastikos ženklas, pagaminta ne namų sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.