Teismas leido suimti įtariamą bažnyčių degintoją

Anksčiau į psichiatrus vyriškis niekada nesikreipė.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 8, 2012, 12:39 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:05 AM

Kriminalistai įtariamąjį sulaikė penktadienį vakare, tuo metu jis sėdėjo automobilyje šalia vieno Kauno prekybos centro.

Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai maždaug parą ėjo vyriškio pėdsakais, nors dar iki galo nebuvo tikri, kad jis yra padegėjas.

Iš pradžių kaunietis mėgino bėgti, priešinosi pareigūnams, tačiau vėliau davė parodymus ir prisipažino padegęs dvi bažnyčias.

Anksčiau neteistas D. Burneikis paaiškino, kad taip elgėsi kerštaudamas dvasininkams ir kalbėjo apie nežemiškų civilizacijų poveikį.

Panašiai jis kalbėjo ir Kauno rajono apylinkės teisme. Vyriškis pareiškė neva ateiviai daro bandymus su jo šeima, o dešinėje galvos pusėje jis neva turįs gumbą, kuriame yra specialus implantas.

D. Burneikis neneigė sudeginęs bažnyčias ir kalbą baigė nešvankiu keiksmažodžiu.

Prokurorai ketina prašyti medicinos ekspertų atlikti psichiatrinę D. Burneikio ekspertizę. Tuomet paaiškės, ar jis gali būti teisiamas.

Anksčiau į psichiatrus vyriškis niekada nesikreipė.

Kaunietis prisipažino pavasarį padegęs Paštuvos bažnyčią ir išvykęs į užsienį. Rugsėjį jis grįžo namo ir iškart pamėgino padegti Kulautuvos bažnyčią.

Pirmasis bandymas nepavyko, nes dūmus pastebėjo budrus praeivis. Vyriškis nenurimo ir antru bandymu sudegino šventovę.

Abi bažnyčios priskirtos tam pačiam kunigui, todėl iš pradžių manyta, kad nusikaltimai susiję su šio dvasininko asmeniniais reikalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.