Prokurorai prašo leisti suimti iš pensininkės 45 tūkst. litų išviliojusius sukčius

85 metų vilnietę Vladą M. apgavusius ir 45 tūkst. litų iš jos išviliojusius sukčius prokurorai prašo teismo leisti suimti. 51 metų moterį iš Ukmergės rajono bei du Kėdainių rajono gyventojus prašoma leisti įkalinti dviem mėnesiams, 32 metų Ukmergės rajono gyventoją – mėnesiui.

Ukmergės rajono gyventojas 31 metų V. Š.<br>V. Balkūnas
Ukmergės rajono gyventojas 31 metų V. Š.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-10-09 20:32, atnaujinta 2018-03-16 05:48

Koks suėmimo terminas bus paskirtas įtariamiesiems, Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Vladimiras Berezovskis paskelbs ketvirtadienį.

Ketveriukė buvo sulaikyta pirmadienį, net nespėjusi pasidžiaugti iš ligotos pensininkės išviliotais tūkstančiais. Kas buvo šio nusikaltimo organizatorius ir į kieno sąskaitą buvo pervesti pinigai iš Vlados sąskaitos, tyrėjai kol kas neatskleidžia.

Įtariamieji ir anksčiau buvo žinomi policijai, kai kurie jų yra ne kartą teisti.

Įtariamųjų gali daugėti

„Dar keletą versijų tiriame, dar tiek mėšlo reikia iškuopti“, - antradienį lrytas.lt sakė Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas. Jis neatmeta galimybės, kad šioje byloje įtariamųjų bus ir daugiau.

Anot komisariato viršininko, tyrimas darosi vis įdomesnis, tačiau baiminamasi, kad atskleidus visas jo detales, nuo teisingumo gali pasislėpti likę gaujos nariai.

Antradienį į teismą pirmieji buvo atvesdinti Kėdainių rajono gyventojai, 27 metų S. B. ir 44 metų V. P.

Po jų - abu Ukmergės rajono gyventojai. Vyriausia gaujos narė ir kol kas vienintelė sulaikyta moteris sunkiai vaikšto, į teismą ji atėjo pasiramsčiuodama lazdele, o išgirdusi, kad prokuroras ją siūlo suimti dviem mėnesiams, apsiverkė.

Moteris keičia versijas

Moters advokatas teigė, kad jo ginamoji nėra kalta, buvo sulaikyta tik todėl, kad atsidūrė ne vietoje ir ne laiku. „Jos vaidmuo šioje istorijoje grynai techninis. Paskolino pinigų ir važiavo kartu su tuo žmogumi, kuris važiavo paimti pinigų“, - nerišliai kalbėjo valstybės skirtas gynėjas.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai mano kitaip. Jų teigimu, Ukmergės rajono gyventojos vaidmuo šioje gaujoje nėra antraeilis. „Ji bandydama išsisukti pateikia vis kitas versijas. Kiekvieną kartą kalbinama pasakoja kitokią istoriją“, - sakė policijos pareigūnai. „Ačiū bankui, laiku pateikusiam informaciją. Jei ne banko darbuotojai, ieškodami nusikaltėlių būtume užtrukę apie pusmetį ir, greičiausiai, būtume praradę pinigus. Teisme galima prašyti, kad atlygintų nuostolius, tačiau kur garantija, kad jie turės pinigų. Dabar galime pasakyti, pinigai nepaliesti, moteris juos atgaus“, - kalbėjo G. Barzdukas.

Pastebėjo banko darbuotojas

Tuskulėnų gatvės gyventoja sukčių auka tapo sekmadienį apie vidurdienį. Jai paskambinęs vyriškis prisistatė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnu ir pareiškė, kad sukčiai per Šiaulių banką plauna pinigus, kad kita sąskaita gali būti jos.

„Jis kaip koks Kašperovskis (Rusijos ekstrasensas. – Red.) mane užbūrė“, - pirmadienį sakė moteris.

Padiktavusi sukčiui savo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir slaptažodį Vlada net neįtarė, kad jos suteikta informacija jau pasinaudojo nusikaltėliai.

Kad skambino ne STT darbuotojas, o sukčiai, ji suprato tik sulaukusi Šiaulių banko darbuotojo skambučio, kuris, pamatęs, kad iš vienos sąskaitos į kitą pervesta didelė pinigų suma, nusprendė pasiteirauti, ar tikrai senolė pervedė savo santaupas į kitą banką.

Vlada apie sukčius pranešė policijai, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.