Šiaulių kriminalistai telefoniniam sukčiams smogė prevencinį smūgį

Telefoninių sukčių padarytus nusikaltimus tiriantys Šiaulių policijos pareigūnai nusprendė imtis ir prevencinių priemonių.

Per kratas Alytaus pataisos namuose buvo rasta 17 mobiliojo ryšio telefonų.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Per kratas Alytaus pataisos namuose buvo rasta 17 mobiliojo ryšio telefonų.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-10-11 10:55, atnaujinta 2018-03-16 04:52

Nustačius, kad telefoniniai skambučiai su pramanais sklinda iš Alytaus pataisos namų, Šiaulių kriminalistai inicijavo šios įkalinimo įstaigos patikrinimą.

Gavus Šiaulių bei Raseinių teismų nutartis kratoms atlikti, Šiaulių polcijos pareigūnai kartu su kolegomis iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Alytaus pataisos namų, Kalėjimų departamenti ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnais atliko Alytaus pataisos namų gyventojų turimų daiktų reviziją.

Spalio 8 –osios rytą 36 į Alytų atvykę Šiaulių apskrities policijos pareigūnai su talkininkais krėtė 1-ojo lokalinio sektoriaus gyvenamąsias patalpas ir kiemus bei kai kurias drausmės zonos kameras.

Nors kriminalistai buvo ginkluoti metalo ieškikliais bei endoskopais ertmėms apžiūrėti, tačiau be Alytaus pataisos namų darbuotojų instruktažo ir pagalbos neišsivertė. Jų konsultacijos labai padėjo, ieškant įkalčių, susijusių su Šiaulių apskrityje atliekamais ikiteisminiais tyrimais dėl sukčiavimo.

Per visą dieną trukusias kratas pas nuteistuosius buvo rasta ir paimta: 17 mobiliojo ryšio telefonų, 6 SIM kortelės, 3 telefonų baterijos, 2 įkrovikliai.

Juos pareigūnai traukė iš džiovinti padžiautų drabužių ir batų, televizoriaus, kanalizacijos vamzdžio ir kitų slaptaviečių.

Pas nuteistuosius buvo rasta ir 15 litrų raugo naminei degtinei išsivaryti.

Pasak Kalėjimų departamento pareigūnų, laisvėje likę nuteistųjų bendrininkai, draugai, artimieji, giminaičiai visais būdais stengiasi aprūpinti bausmę atliekančius asmenis mobiliaisiais telefonais bei kitais draudžiamais daiktais.

Tam naudojami net tokie įrenginiai, kaip suslėgto oro patrankos, kuriomis paketai su draudžiamais turėti daiktais įšaunami į įkalinimo įstaigų teritorijas. Šie įrenginiai nuolat tobulinami, jų jau yra ir valdomų distanciniu būdu

Per 2012 m. devynis mėnesius iš asmenų, bandžiusių įkalinimo įstaigose laikomiems nuteistiesiems perduoti draudžiamus daiktus, buvo paimti 1532 mobilieji telefonai, 1093 SIM kortelės, 1306,9 g narkotinių ir psichiką veikiančių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.