Pašalpomis šelptas pasvalietis neteks konfiskuoto milijoninio turto ir mokės baudą (papildyta)

Pašalpomis šelptas pasvalietis neteks konfiskuoto milijoninio turto ir mokės baudą Panevėžys, spalio 12 d. (ELTA). Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokurorės Jolitos Pocienės prašymą užbaigti baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla teismo baudžiamuoju įsakymu ir nutarė skirti pasvaliečiui 59 tūkst. 150 litų baudą bei konfiskuoti milijono 33 tūkst. 236 litų vertės turtą.

Vyras apgaule gavo daugiau nei 4 tūkstančių litų socialinę pašalpą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Vyras apgaule gavo daugiau nei 4 tūkstančių litų socialinę pašalpą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-12 13:12, atnaujinta 2018-03-16 04:06

Iš nusikalstamų pajamų praturtėjusio Pasvalio rajone gyvenančio keturiasdešimtmečio vyriškio šeimai taip pat pavyko apgaule gauti daugiau nei keturis tūkstančius litų socialinių pašalpų.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, atskleidė, kad pasvalietis R. M., neįregistravęs įmonės ir netvarkęs buhalterinės apskaitos, per kelerius metus iš šešėlinės prekybos automobilių technika ir detalėmis gavo daugiau nei vieną milijoną litų pajamų ir nesumokėjo 131 tūkst. 207 litų pajamų mokesčio.

Kelis kartus teistas R. M. iš nenustatytų asmenų įsigydavo prabangiuose automobiliuose naudojamą vaizdo, garso ir navigacinę techniką, automobilių detales ir per internetinės prekybos sistemą parduodavo pirkėjams iš Kinijos, Taivano ir kitų šalių.

Dalis technikos buvo parduodama ir Lietuvoje. Pirkėjai už įsigytą techniką pinigus pervesdavo į R. M. ir jo sutuoktinės banko sąskaitas, automobilių detales ir techniką pardavėjas persiųsdavo naudodamasis šias paslaugas teikiančia bendrove ar siuntų tarnybomis.

Ši baudžiamoji byla buvo išskirta iš Panevėžio apygardos prokuratūros kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnais tiriamų vienos organizuotos grupės nusikalstamų veikų - iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika nelegalūs prekeiviai galėjo gauti daugiau nei puspenkto milijono litų pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.