Šiauliečiai užsienyje vogtus automobilius realizavo Lietuvoje

Šiaulių policijos pareigūnai nutraukė trijų šiauliečių nusikalstamą verslą - užsienyje vogtų automobilių realizavimą Lietuvoje.

Teismas du šiauliečius suėmė dviem mėnesiams, kitą - vienam.<br>M. Kulbio asociatyvi nuotr.
Teismas du šiauliečius suėmė dviem mėnesiams, kitą - vienam.<br>M. Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 2:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:03 AM

Areštinėje atsidūrė trys šiauliečiai - 22 metų A. G., 25 metų A. T. ir 40-metis A. J. Jiems pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo, dokumentų klastojimo bei neteisėto vertimosi ūkine ir komercine veikla.

Pas įtariamuosius ir su jais susijusius asmenis buvo atliktos devynios kratos. Jų metu rasti du Didžiojoje Britanijoje pagrobti automobiliai: 2010 metais pagamintas „BMW-318“ ir 2008 metais pagamintas „BMW 525D Sport Touring“. Taip pat rasti, įtariama, suklastoti angliški automobilių registracijos liudijimai ir įrankiai, nusikaltėlių naudojami automobiliams vogti.

Ši šiauliečių trijulė į policijos akiratį pateko metų pradžioje, kai VĮ „Regitra“ Šiaulių filiale ir filialo Kelmės grupėje norėjo įregistruoti du Didžiojoje Britanijoje pirktus „Ford Gallaxy“. Automobilius registravusiems darbuotojams įtarimą sukėlė registracijos liudijimai, kurie, kaip paaiškėjo, buvo suklastoti. Nustatyta, kad minėti automobiliai Didžiojoje Britanijoje buvo ne parduoti, o pavogti.

Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė asmenų, užsiimančių pagrobtų automobilių realizavimu mūsų šalyje, ratą. Po ilgalaikio tyrimo, surinkus duomenis, galinčius pagrįsti nusikalstama veikla užsiimančių įtariamųjų kaltę, spalio 10-ąją surengta jų sulaikymo operacija.

Turimais duomenimis, trijulė įgydavo užsienyje vogtus automobilius, o paskui, suklastoję dokumentus, dalį jų parduodavo Lietuvoje, kitus veždavo į Ukrainą. Pareigūnai turi informacijos, kad užsienyje pavogtais automobiliais juos aprūpindavo lietuviai, kurie, emigravę į svečias šalis, ilgapirščių verslo neatsisakė.

Šiaulių miesto apylinkės teismas sankcionavo šiauliečių suėmimą: A. J. ir A. T. - 2 mėnesiams, A. G. - vienam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.