D. Kedžio draugui R. Ivanauskui gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą Drąsiaus Kedžio draugo Raimundo Ivanausko ir jo draugės Eglės Barauskaitės atžvilgiu.

D. Kedžio draugo ir jo sugyventinės vaidmuo Kauno žudynių byloje paaiškėjo pernai lapkričio pabaigoje, kai prabilo kitas garliaviškio draugas Mindaugas Žalimas. Po jo liudijimų R. Ivanauskas (nuotr.) ir E. Barauskaitė buvo sulaikyti.<br>lrytas.lt fotomontažas
D. Kedžio draugo ir jo sugyventinės vaidmuo Kauno žudynių byloje paaiškėjo pernai lapkričio pabaigoje, kai prabilo kitas garliaviškio draugas Mindaugas Žalimas. Po jo liudijimų R. Ivanauskas (nuotr.) ir E. Barauskaitė buvo sulaikyti.<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 18, 2012, 8:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:31 AM

Jiems abiems yra pareikšti įtarimai dėl kurstymo ir padėjimo D. Kedžiui nužudyti keturis žmones – Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, pačią L. Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

2009 m. spalio 5 d. D. Kedžiui pavyko įgyvendinti tik pusę savo plano: buvo nužudytas J. Furmanavičius, o po kelių valandų iš savo namų išeinanti V. Naruševičienė.

Prokuratūrai pakanka duomenų, leidžiančių bylą perduoti teismui. Jei teisme bus įrodyta, kad R. Ivanauskas ir jo draugė tikrai aktyviai dalyvavo D. Kedžiui ruošiantis žmogžudystėms ir buvo pažadėję padėti jam pasislėpti po įvykdytų nusikaltimų, R. Ivanauskui ir jo draugei grėstų laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

D. Kedžio draugo ir jo sugyventinės vaidmuo Kauno žudynių byloje paaiškėjo pernai lapkričio pabaigoje, kai prabilo kitas garliaviškio draugas Mindaugas Žalimas. Po jo liudijimų R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė buvo sulaikyti.

Moteris už grotų praleido 10 parų, R. Ivanauskas - apie keturis mėnesius. Iš įkalinimo įstaigos jis buvo paleistas dėl pablogėjusios sveikatos, nors teismas ir buvo leidęs jį suimti dar trims mėnesiams.

Paleidus R. Ivanauską į laisvę jo sesuo Janina Visockienė viešai aiškino, kad jos brolis esą buvo kankinamas, esą klykė iš skausmo, nes kameroje jam niekas neduodavo vaistų nuo Alzheimerio.

R. Ivanauskas skundėsi ne tik Alzheimerio sindromu, bet ir tikino esantis beveik aklas. Jį suėmus, buvo atlikta ekspertizė. Ji patvirtino, kad vyras turi regėjimo sutrikimų, tačiau tikrai neserga Alzheimeriu, nors ir turėjo apie šią ligą išduotą pažymą.

Prokuratūrai baigus tyrimą, dabar įtariamiesiems ir šios bylos nukentėjusiems bus sudaryta galimybė susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga, po to prokuroras sės rašyti kaltinamojo akto ir byla bus perduota teismui.

Nukentėjusiais šioje byloje yra pripažinti septyni asmenys – A. Ūso našlė Guoda Ūsienė, V. Naruševičienės tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai, pati L. Stankūnaitė, V. Naruševičienės vyras Deivydas Naruševičius ir poros mažametė duktė bei J. Furmanavičiaus sesuo Sigita Uogintienė.

Generalinė prokuratūra turi duomenų, kad D. Kedys turėjo ir dar vieną pagalbininką, tačiau jo iki šiol rasti nepavyko. Byla jo atžvilgiu yra išskirta ir tęsiama toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.