Kaltę pripažinusiems prievartautojams – švelnesnė bausmė

Už 23 metų moters išprievartavimą ketveriems metams nelaisvės nuteistas šiaulietis 26 metų Robertas Čerapokas ir už tos pačios moters išžaginimą taip pat ketveriems metams už grotų pasiųstas vilnietis 30 metų Tomas Jodokas kalės pusmečiu trumpiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 18, 2012, 7:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:36 AM

Taip nusprendė apeliacine tvarka šią bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas ir R. Čerapokui, ir T. Jodokui skyręs trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Vienas laikė, kitas žagino

Vienas kitą gerai pažinoję R. Čerapokas ir T. Jodokas 2010 metų vasario 18-osios vakare nusprendė pasilinksminti. Nusipirkę svaigalų draugai nuvažiavo į Šiauliuose, Žemaitės gatvėje esantį T. Jodoko butą.

Kad būtų linksmiau, R. Čerapokas nusprendė į svečius pasikviesti ir 23 metų merginą, su kuria jau kelerius metus artimai bendravo, nors pats buvo vedęs kitą moterį.

Vėlų vakarą sulaukusi draugo skambučio G. P. iš pradžių dar dvejojo, ar vykti į svečius. Priimti šį pasiūlymą jaunai, bet jau išsituokti spėjusiai šiaulietei patarė jos draugė.

Į svečius atvykusi G. P. daugiau dėmesio sulaukė ne iš savo draugo R. Čerapoko, bet iš buto savininko T. Jodoko pusės.

Priekabiauti ėmusį T. Jodoką atstumti pabandžiusi moteris buvo sumušta. Pagrasinęs užmušti T. Jodokas ėmė viešnią išrenginėti.

Išsigandusi moteris bandė šautis savo draugo R. Čerapoko pagalbos, tačiau šis iš pradžių tik abejingai stebėjo smurto sceną, o po to netgi ėmė padėti smutautojui.

R. Čerapokas sugriebė draugę už rankų ir laikė tol, kol T. Jodokas ją žagino.

Į gatvę moteris išbėgo pusnuogė

Pasitenkinus T. Jodokui prie viešnios ėmė lįsti R. Čerapokas. Iš pradžių savo draugę R. Čerapokas pamėgino išprievartauti oraliniu būdu, o kai to padaryti nepavyko, smurtautojas auką išprievartavo analiniu būdu.

Prievartautojams atlijus moteris nieko nelaukdama spruko lauk. Iš buto P. P. išbėgo ant nuogo kūno spėjusi užsimesti tik paltą.

Seksualinę prievartą patyrusi moteris iškart kreipėsi į policiją.

Sulaikyti T. Jodokas ir R. Čerapokas neigė smurtavę ir tvirtino, kad G. P. juos galėjo apkalbėti norėdama pasipelnyti.

Vienas smurtautojas tvirtino, kad jam telefonu paskambinęs ir G. P. broliu prisistatęs vyriškis pareikalavo 10 tūkstančių litų ir pagrasino, kad priešingu atveju apie nusikaltimą bus pranešta policijai.

Bylą grąžino nagrinėti iš naujo

Kaltę dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų T. Jodokas bei R. Čerapokas iš pradžių neigė ir teisme.

Pernai vasarą Šiaulių miesto apylinkės teismas abu kaltinamuosius nuteisė kalėti ketverius metus.

T. Jodokas ir R. Čeapokas nuosprendį apskundė apeliacine tvarką. Bylą netgi pasiekė Aukščiausiąjį teismą, kuris grąžino ją nagrinėti apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Per pastarąjį teismo procesą ir R. Čerapokas, ir T. Jodokas prisipažino seksualiai smurtavę prieš pažįstamą moterį ir prašė sušvelninti jiems paskirtas bausmes.

Šiaulių apygardos teismas į šį prašymą atsižvelgė ir anksčiau paskirtą bausmę T. Jodokui bei R. Čerapokui sumažino pusmečiu – už grotų šie vyriškiai turės praleisti pusketvirtų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje