Be reikalo kyšį brukusiam vairuotojui teks stoti prieš teismą

Abejonės dėl savo blaivumo pakišo koją automobilį vairavusiam Telšių rajono gyventojui 50 metų V. L.

Per reidą Telšių rajone buvo patikrintas 601 vairuotojas. Išaiškinti devyni pažeidėjai.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Per reidą Telšių rajone buvo patikrintas 601 vairuotojas. Išaiškinti devyni pažeidėjai.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 23, 2012, 10:24 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:33 PM

Policijos pareigūnų sustabdytas ir paprašytas papūsti į alkoholio matuoklį šis vairuotojas ėmė išsisukinėti. Bandydamas išvengti blaivumo patikrinimo V. L. patruliui įbruko 200 litų kyšį.

Taip pasielgdamas vairuotojas tik pablogino savo padėtį. Pareigūnas kyšio nepaėmė, o V. L. atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.

Kaip paaiškėjo vėliau, kyšį patruliui vairuotojas bruko visai be reikalo. Patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, kad V. L. kraujyje tėra 0,10 promilių alkoholio, todėl jis gali vairuoti.

Automobilį „Volvo“ vairavusį V. L. reidą atlikę pareigūnai sustabdė pirmadienį 10 val. 25 min.

Kadangi iš automobilio salono sklido alkoholio kvapas. Vairuotojas buvo paprašytas pasitikrinti alkotesteriu.

Į pareigūnų automobilį nusivestas V/ L. patrulių ėmė prašyti jam blaivumo netikrinti ir tarp priekinių sėdynių padėjo 200 litų kupiūrą.

Policijos pareigūnai vairuotojui liepė pinigus pasiimti ir perspėjo, kad priešingu atveju jis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už pareigūnų papirkimą.

V. L. patrulių perspėjimo nepaisė ir pinigų nepasiėmė.

Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad šio vairuotojo girtumas neviršija leistinos normos

Baudos už vairavimą girtam išvengęs V. L. neišvengs bausmės už pareigūno papirkimą.

Kyšiu nuo blaivumo patikrinimo išsisukti mėginusiam Telšių rajono gyventojui už įgaliojimus vykdančio valstybės tarnautojo papirkimą gresia bauda arba areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pirmadienį per reidą Telšiuose ir Telšių rajone buvo patikrintas 601 vairuotojas, išaiškinti 9 vairuotojai, kurie automobilį vairavo būdami girti. Dar penki vairuotojai buvo vartoję alkoholio tačiau jų girtumas neviršijo leistinos 0,4 promilių normos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.