Pasislėpusį kontrabandininką susekė belgų aviganis

Pasieniečiai užklupo iš

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-23 12:08, atnaujinta 2018-03-15 22:25

Pirmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos patruliai tikrino vietovę netoli Šalčininkų rajono Mikantonių kaimo. Tamsoje Baltarusijos pusėje pasieniečiai pastebėjo asmenų grupę, su nešuliais einančią Lietuvos link. Įtartini vyrai jau buvo priartėję prie abiejų valstybių sienos.

VSAT pareigūnai juos apšvietė nešiojamu prožektoriumi - to pakako, kad kontrabandininkai išsigąstų, mestų nešamus paketus ir pasileistų atgal į Baltarusiją.

Jų gabentas krovinys liko prie pat stulpelio, žyminčio sienos liniją, bet jau Lietuvos teritorijoje. Čia rasta 12 juoda polietileno plėvele apvyniotų rūkalų dėžių, iš viso 6 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Netoliese augančiuose krūmynuose pasieniečiai girdėjo įtartiną šlamesį. Įvykio vietos apžiūrai Lietuvos pusėje buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Bruno.

Keturkojis iškart aptiko įtartinus pėdsakus ir jais pasieniečius nuvedė iki Mikantonių kaime stovinčio apleisto sandėliuko. Belgų aviganis savo elgesiu parodė, kad sandėliuke kažkas yra. Statinį patikrinę VSAT pareigūnai jame aptiko ir sulaikė, įtariama, iš įvykio vietos pasišalinusį asmenį. 22 metų Šalčininkų gyventojas buvo pasislėpęs tarp sandėliuke suverstų beverčių daiktų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytas vyras uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.