Žagintojas savo auką rado autobusų stotelėje

Antradienį Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė išžaginimu įtariamą 45 metų Vilniaus rajono gyventoją, kuris pasisiūlęs moterį pavežti, nugabeno ją į mišką, ten privertė kartu su juo išgerti, o vėliau išžagino ir išstūmė iš automobilio.

Sulaikytas moters išžaginimu įtariamas vyras.<br>Vilniaus rajono VPK
Sulaikytas moters išžaginimu įtariamas vyras.<br>Vilniaus rajono VPK
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-10-24 10:18, atnaujinta 2018-03-15 22:02

„Turime labai rimtų duomenų, kad šis asmuo yra išžaginęs ir daugiau moterų“, - lrytas.lt sakė Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis.

Nusikaltimas, dėl kurio sulaikytas vyras, įvykdytas beveik prieš mėnesį, rugsėjo 25-ąją.

Į policiją atskubėjusi 46 metų moteris pareigūnams pranešė, kad apie 18 val. Pagirių seniūnijoje, miške prie Pagirių kaimo, automobilyje ją išžagino nepažįstamas vyras.

Nukentėjusioji pasakojo, kad tą dieną nieko blogo neįtardama, ji stovėjo autobusų stotelėje, laukė autobuso. Netikėtai sustojo automobilis, kurio vairuotojas paklausė, kur ši važiuojanti.

Išgirdęs moters atsakymą, vyras pratarė, jog jam pakeliui ir geranoriškai pasisiūlė pavežti ten, kur moteriai reikia.

Pakeliui jo planai pasikeitė. Vairuotojas pareiškė, kad jam reikia nuvažiuoti į vieną vietą, po to į kitą. Kiekvieną kartą leidimo nusukti nuo pagrindinio kelio jis paklausdavo moters. Ši neprieštaravo: „Reikia, tai reikia“.

Taip vairuotojas ir jo keleivė atsidūrė miške, šalia Pagirių.

Automobiliui sustojus, mandagus vyro elgesys išgaravo. Jis privertė bendrakeleivę išgerti, o po to panaudodamas smurtą, išžagino.

Patenkinęs savo aistrą, žagintojas išstūmė auką iš automobilio ir, palikęs vienas miške, nuvažiavo.  Nukentėjusioji iškart pabandė susisiekti su policijos pareigūnais, tačiau rankinėje buvęs mobilusis telefonas buvo kažkur dingęs.

Kaip vėliau paaiškėjo, jį pasiėmė žagintojas.

Pasak J. Kuzmickio, nustatyti nusikaltėlį pareigūnams buvo labai sunku. Šoko ištikta moteris neįsidėmėjo nei kokiu automobiliu važiavo, nei tuo labiau jo numerio.

Vis dėlto, prieš dvi savaites pareigūnams pavyko susekti galimo žagintojo pėdsakus. Vyras buvo stebimas, o surinkus pakankamai duomenų, kad būtent jis išžagino savo bendrakeleivę, sulaikytas.

Kol kas vyras sulaikytas dviem paroms, praėjus šiam terminui bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo. Jei įtarimai pasitvirtintų, įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Anksčiau šis Vilniaus rajono gyventojas į policijos akiratį nebuvo patekęs, tačiau pareigūnai įtaria, kad 46 metų nukentėjusioji nėra pirmoji žagintojo auka.

Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai prašo atsiliepti nuo šio vyro nukentėjusias moteris ir paskambinti telefonu Vilniuje (8 5) 271 7628.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.