Keturmečio žudikui – 18 metų nelaisvės (papildyta)

Penkerių metų nesulaukusį sugyventinės sūnų kankinęs bei žiauriai nužudęs 36-erių alytiškis Juozas Vaitekėnas už grotų praleis 18 metų. Griežtą bausmę žudikai pirmadienį skyrė bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-11-12 10:38, atnaujinta 2018-03-15 13:13

„Manau, kad jam teismas davė mažai. Reikėjo įkalinti iki gyvos galvos“, - pasibaigus teismo posėdžiui žurnalistams sakė buvusi nuteistojo sugyventinė, nužudyto vaiko motina Genoefa Podlipskienė.

Penkerių metukų dar nesulaukusio Genadijaus nužudymas, sprendžiant iš tyrimo medžiagos, buvo tarsi dėsninga J. Vaitekėno pasirinkto gyvenimo būdo tąsa. Vyras žiauriai mušė ir kankino ne tik sugyventinę G. Podlipskienę, bet ir keturis jos vaikus. J. Vaitekėnas savaip suvokė vyro vaidmenį šeimoje, jis sugyventinę ir jos vaikus marino badu, duodavo valgyti tik sausų dribsnių, dėl menkiausio nepaklusnumo žiauriai mušdavo.

Tragedija viename Alytaus bendrabučių įvyko ankstų 2011 metų birželio 6-osios rytą, kai sugyventinio sunkiai sužalota 27 metų G. Podlipskienė buvo gydoma ligoninėje.

Tuo metu keturis gyvenimo draugės vaikus prižiūrėjo J. Vaitekėnas. Vyras užsipuolė keturmetį Genadijų. Despoto rūstybę vaikas užsitraukė, nes išsekęs dėl bado bandė valgyti kojų kremą.

J. Vaitekėnas liepė berniukui stotis ant taburetės ir ištiesus rankas į priekį daryti pritūpimus. Vaikui nusilpus šį pratimą tironas pakeitė kitu, liepė tupėti ant taburetės sulenktomis kojomis į priekį ištiesus rankas.

Bado nualintas vaikas neišlaikė didžiulio fizinio krūvio. Keturmetis krito nuo taburetės ir veidu trenkėsi į linoleumu užtiestas betono grindis. Tai dar labiau įsiutino J. Vaitekėną - kai vaikas atsistojo, šis jam spyrė į kojas. Mažylis dar kartą krito, trenkėsi galva į betono grindis ir daugiau nepakilo.

Užuot sunkią galvos traumą patyrusiam ir vemiančiam vaikui suteikęs pagalbą, sadistas jį paguldė į lovą. Joje Genadijus ir mirė.

Teismas J. Vaitekėno veiksmuose įžvelgė ne tik dėl mažametystės bejėgio mažylio nužudymą, bet ir sistemingą aukos kankinimą. Konstatuota, kad vaikas ilgą laiką buvo fiziškai bei moraliai žeminamas.

Prieš G. Podlipskienės vaikus smurtavusiam, laikinai jos ir sugyventinio bute gyvenusiam alytiškiui Vaidui Diškevičiui už grotų sėsti nereikės. 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę skyręs teismas jos vykdymą atidėjo vieneriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.