„Darbietis“ Joniškio tarybos narys prisipažino organizavęs grūdų vagystę

Joniškio rajono tarybos narį, Darbo partijos atstovą Artūrą Rimkevičių persekioja praeities šešėliai.

Teismų sprendimai A. Rimkevičiaus iš Joniškio rajono tarybos nario kėdės neišvertė.<br>Lrytas.lt archyvo nuotrauka
Teismų sprendimai A. Rimkevičiaus iš Joniškio rajono tarybos nario kėdės neišvertė.<br>Lrytas.lt archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-11-14 18:49, atnaujinta 2018-03-15 10:51

Joniškio rajono tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto nariui A. Rimkevičiui pastaruoju metu teko sėsti į kaltinamųjų suolą net dviejuose teismuose.

Vasarą Radviliškio rajono apylinkės teismas A. Rimkevičių pripažino kaltu dėl policijos pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams. Teismas už šiuos nusikaltimus politikui skyrė 3900 litų baudą.

Rudenį jau Akmenės rajono apylinkės teisme vykusio teismo proceso metu A. Rimkevičius prisipažino vogęs grūdus iš ūkininko.

Šis prisipažinimas Joniškio politikui padėjo išvengti bausmės – teismas A. Rimkevičių bei tris jo bendrininkus nuo baudžiamosios atsakomybės atleido.

Baudžiamosios atsakomybės už vagystę išvengęs, o jam už pareigūnų įžeidimą bei pasipriešinimą policijos pareigūnams paskirtą nuosprendį apeliacine tvarka apskundęs A. Rimkevičius liko Joniškio tarybos nariu.

Tarybos nario mandatą šiam politikui gali tekti padėti tik tuomet, jei jį kaltu pripažintų apeliacinį skundą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas.

Girtas išplūdo policininkus

Į konfliktą su policijos pareigūnais A. Rimkevičius įsivėlė dar nebūdamas Joniškio tarybos nariu.

2008 metų vasario 16-ąją apie antrą valandą nakties girtas A. Rimkevičius ėmė kabinėtis prie viešąją tvarką palaikiusių policijos pareigūnų, išvadino juos „mentais“, „gaidžiais“.

Įsisiautėjęs vyriškis jį sutramdyti pamėginusiems policininkams ėmė grasinti – vienam pareigūnui pareiškė: „Iškirsiu tave, gaidy, ramiai nevaikščiosi“.

A. Rimkevičius nesiliovė siautėti ir nuvežtas į policijos komisariatą. Dar kartą išplūdęs pareigūnus ir pagrasinęs juos atleisti iš darbo triukšmadarys galiausiai pašoko nuo kėdės ir spyrė vienam tyrėjui į blauzdą, o po to užsimojo kumščiu smogti į galvą.

Teisme A. Rimkevičius tvirtino pareigūnų neplūdęs, niekam negrasinęs, į koją nespyręs.

Teisme politikas kaltę neigė

Bylą išnagrinėjęs Radviliškio rajono apylinkės teismas A. Rimkevičių pripažino kaltu. Už policijos pareigūnų įžeidimą Joniškio politikui buvo skirta 2600 litų, o už pasipriešinimą policijos pareigūnams - 3900 litų bauda.

Bausmes subendrinus A. Rimkevičiui buvo paskirta galutinė 3900 litų bauda, kurią jis įpareigotas sumokėti per pusmetį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Atsižvelgęs į tai, kad A. Rimkevičius buvo sulaikytas ir dvi paras praleido už grotų, teismas paskirtos baudos dydį dar sumažino 520 litų.

Jam nepalankų Radviliškio rajono apylinkės teismo nuosprendį, dėl kurio būtų netekęs Joniškio rajono tarybos nario mandato, A. Rimkevičius apskundė Šiaulių apygardos teismui. Šis Joniškio politiko skundas dar neišnagrinėtas. 

Organizavo grūdų vagystę

Per 16 tonų grūdų iš Šiaulių rajone gyvenančio ūkininko su keliais bendrininkais A. Rimkevičius pavogė 2010 metų rugsėjo 22 dieną.

Teisme kaltu prisipažinęs Joniškio politikas paaiškino, kad traktorininku pas ūkininką dirbančiam vaikinui pasiūlė dalį grūdų pavogti.

Grūdus į Joniškį vežęs traktorininkas pasuko į A. Rimkevičiaus nurodytą sandėlį, kur nupylė 3-4 tonas grūdų.

Įtarimų ūkininkui kilo sužinojus, kad traktorininkas į supirkimo punktą tenuvežė 17 tonų kviečių, nors traktoriaus priekaboje turėjo būti apie 24-25 tonas grūdų.

Kilus įtarimui ūkininkas pats nuvyko į supirkimo punktą ir įsitikino, kad traktorininkas čia ir antrą kartą atvežė daug mažiau grūdų nei buvo pakrauta į traktoriaus priekabą.

Iš pradžių traktorininkas tvirtino nežinąs, kur dingo grūdai, tačiau po kelių dienų ūkininkui pasakojo kad pakeliui į Joniškį jį sustabdė vaikinai ir, grasindami susidoroti fiziškai, liepė dalį grūdų nupilti sandėlyje, esančiame Gasčiūnų kaime.

Tai sužinojęs ūkininkas kreipėsi į policiją.

Tarybos nario mandato neprarado

Teisiamųjų suole su keliais bendrininkais atsidūręs A. Rimkevičius prisipažino vogęs.

Kadangi savo kaltinamieji dalį žalos atlygino, o likusią dalį taip pat pažadėjo atlyginti, pats ūkininkas paprašė teismo bylą nutraukti.

A. Rimkevičių ir jo bendrininkus nuo baudžiamosios atsakomybės atsakomybės atleidęs Akmenės rajono apylinkės teismas skyrė jiems baudžiamojo poveikio priemonės. Joniškio politikas į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą turės sumokėti 2600 litų.

Kadangi vagystę organizavęs ir ją įvykdęs A. Rimkevičius nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas, jis Joniškio rajono tarybos nario mandato neprarado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.