Teismui perduota Kedžių ir A. Skučienės byla

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė tirti Laimutės Kedienės, Vytauto Andriaus Kedžio ir Audronės Skučienės baudžiamąją bylą.

Kedžius šioje byloje gina jų žentas, advokatas A. Venckus, A. Skučienę – jos dukterėčia, advokatė S. Žukauskienė.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Kedžius šioje byloje gina jų žentas, advokatas A. Venckus, A. Skučienę – jos dukterėčia, advokatė S. Žukauskienė.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2012-11-15 16:14, atnaujinta 2018-03-15 10:09

Trečiadienį buvo surašytas kaltinamasis aktas, o ketvirtadienį bylą išsiųsta Kauno rajono apylinkės teismui.

Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvams yra pareikšti kaltinimai dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o jo krikštamotei A. Skučienei ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Ar Kauno rajono apylinkės teismas galės nagrinėti šią bylą, kol kas neaišku, mat Kauno rajono apylinkės teisme yra dirbusi Kedžių dukra, buvusi teisėja Neringa Venckienė.

Dėl šios priežasties Kauno rajono apylinkės teismas gali nusišalinti nuo bylos nagrinėjimo. Tokiu atveju Lietuvos apeliacinis teismas turės paskirti kitą teismą, kuris nėra susijęs su Kedžių gimine.

Abu Kedžiai ir Garliavos kirpėja baudžiamąją bylą užsidirbo kovo 23 d., kai sutrukdė antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą gražinti mergaitę jos mamai Laimutei Stankūnaitei. Tada L. Kedienė pareiškė, kad vaikas iš jos namų niekur neis. Po šių jos žodžių prasidėjo grumtynės, ant mergaitės užgriuvo abu seneliai bei L. Kedienės sesuo A. Skučienė, kuri sugebėjo susimušti su L. Stankūnaite saugojusiu Kriminalinės policijos biuro pareigūnu.

Jie klykė, rėkė, tampė vaiką, todėl teismo sprendimo vykdymas buvo sustabdytas.

Nors po muštynių su pareigūnu, A. Skučienė visiems aiškino, kad jai buvo praskelta lūpa ir išklibinti dantys, byla buvo iškelta jai, o ne policininkui. Pareigūnas tą pačią dieną parašė pareiškimą, o netrukus jį papildė ir 10 tūkst. litų ieškiniu neturtinei žalai atlyginti.

Pirmą kartą į apklausą prokuratūroje A. Skučienė buvo kviečiama liepos pradžioje, tačiau susisiekusi su tyrėjais ji paprašė apklausos laiką kelioms dienoms nukelti ir pažadėjo Panevėžyje pasirodyti kartu su savo seserimi bei jos vyru.

Sutartą dieną Kedžiai prokuratūroje pasirodė, tačiau A. Skučienės prokurorai neišvydo. Ji atsiuntė pranešimą, kad negali atvykti į apklausą, nes jai atlikta kojų venų operacija. Po to moteris vis sirgo. Apklausti ją buvo bandoma ir namie, ir Kauno policijoje, tačiau vis nesėkmingai.

Už apklausų ignoravimą A. Skučienei buvo skirta 2600 litų bauda. Ją moteris jau sumokėjo. Tokią pačią sumą ji turės susimokėti ir už melagingos pažymos pateikimą prokurorams. A. Skučienė buvo kviečiama į apklausą Kauno policijoje, tačiau jos pažymoje buvo nurodyta, kad moteris negali atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūrą.

Pradėję susipažinimą su bylos medžiaga, įtariamieji ir toliau bandė vilkinti laiką, panoro peržiūrėti vaizdo įrašus, kuriuos, galima sakyti, patys ir nufilmavo. Tam jie paprašė papildomo laiko.

Susipažinę su vaizdo medžiaga ir kitais tyrimo metu surinktais įrodymais, Kedžiai ir A. Skučienė naujų prašymų nepareiškė, todėl prokurorams neliko kliūčių baigti bylą ir ją perduoti teismui. Kedžius šioje byloje gina jų žentas, advokatas Aidas Venckus, A. Skučienę – jos dukterėčia, advokatė Sonata Žukauskienė.

L.Kedienė į teisiamųjų suolą sės jau ne pirmą kartą. Utenos rajono apylinkės teismas už nepagarbą teismui jai yra skyręs 2600 litų baudą. Moteris nuosprendį apskundė. Vilniaus apygardos teisme tebenagrinėjamas L. Kedienės skundas. Šioje byloje A. Venckus prašo pensininkei atlikti psichologinę ekspertizę.

A. Skučienė taip pat neišsisuks su viena byla. Jai jau yra surašyti įtarimai dėl buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio šmeižimo bei neteisėtos informacijos apie šią šeimą rinkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?