Pavydo ir pykčio nesutramdęs vyras pasikėsino nužudyti buvusią draugę

Buvusią gyvenimo draugę nužudyti pasikėsinusiam Naujosios Akmenės gyventojui 57 metų Jonui Česnučiui teks krimsti kalėjimo duoną.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 16, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:16 AM

Penktadienį nuosprendį paskelbęs Šiaulių apygardos teismas kaltu dėl jam inkriminuoto nusikaltimo pripažintam J. Česnučiui skyrė ketverius metus nelaisvės.

Anksčiau neteistas J. Česnutis į teisiamųjų suolą pateko nepajėgęs sutramdyti pykčio ir pavydo buvusios gyvenimo draugės atžvilgiu.

Greitosios pagalbos vairuotoju dirbęs J. Česnutis pirmąją žmoną paliko ėmęs artimai draugauti su gydymo įstaigoje dirbusia medicinos seserimi.

Po kurio laiko vyriškis paliko ir šią moterį – 2007-ųjų pabaigoje jis ėmė bendrauti su kita medicinos įstaigoje dirbusia moterimi - Veronika J. (g. 1959 m.).

Apie trejus su puse metų trukę J. Česnučio santykiai su Veronika J. nutrūko pernai vasarą – vyriškis vėl grįžo gyventi pas buvusią gyvenimo draugę.

Po išsiskyrimo su Veronika J. praėjus trims mėnesiams J. Česnutis ją patykojo gatvėje ir pasikėsino nužudyti.

Pernai rugsėjo 19-osios ryte naujojoje Akmenėje peiliu ginkluotas J. Česnutis užpuolė į darbą ėjusią Veroniką J.

Iš nugaros pripuolęs vyriškis viena ranka stvėrė moteriai už kaklo, o kitoje rankoje laikytu peiliu pjovė per kaklą.

Bandydama gintis moteris delnais užsidengė kaklą. Tada užpuolikas tris kartus peiliu smogė Veronikai J. į kaklą ir kartą į krūtinę.

Užpuolikas moteriai peiliu sužalojo rankas ir kaklą, o krūtinės peilis nepasiekė – jis tik sugadino odinę striukę, kurią vilkėjo Veronika J.

Nuo užpuoliko moterį išvadavo pagalbos šauksmą išgirdęs praeivis.

Sutramdytas užpuolikas nenurimo ir puolė žaloti save – J. Česnutis peiliu susižalojo kaklą, dūrė sau į krūtinę.

Nuo užpuoliko nukentėjusi Veronika J. sakė, kad santykius su J. Česnučiu nutraukė neapsikentusi jo pavyduliavimo ir priekaištų dėl tariamos neištikimybės.

J. Česnutis šiai gyvenimo draugei priekaištavo ir dėl prarasto darbo. Pernai vasarą lankydamasis pas Veronikos J. tėvus girtas J. Česnutis sudaužė sesers automobilį. Apie tai pranešus policijai vyriškis neteko vairuotojo pažymėjimo, o tuo pačiu ir greitosios pagalbos vairuotojo darbo.

Teisme kaltu tik iš dalies prisipažinęs J. Česnutis tvirtino, kad gatvėje atsitiktinai sutiktą Veroniką J. tenorėjo pagąsdinti, o moteris susižalojo todėl, kad išsigandusi ėmė muistytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.