Po tolerancijos pamokos – smūgis bendramoksliui į nosį

Ketvirtadienį Šiauliuose, Santarvės vidurinėje mokykloje per informatikos pamoką kilęs dviejų mokinių konfliktas baigėsi muštynėmis, per kurias nukentėjusiam 16-mečiui prireikė medikų pagalbos – nuo smūgio lūžo jaunuolio nosis.

Šiauliuose ir Radvilšikyje nuo bendramokslių nukentėjusiems mokiniams prireikė medikų pagalbos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Šiauliuose ir Radvilšikyje nuo bendramokslių nukentėjusiems mokiniams prireikė medikų pagalbos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-11-16 12:21, atnaujinta 2018-03-15 09:26

Šis incidentas įvyko po mokykloje surengtos tolerancijos pamokos, kurioje dalyvavo ir jau minėtas 16-metis, ir jį sužalojęs 18-metis.

Santarvės vidurinės mokyklos direktorė Nijolė Ema Kelpšienė sakė, kad po tolerancijos pamokos vienuoliktokai išėjo į informatikos pamoką.

Pamokai jau besibaigiant į klasę užėjo už skolas atsiskaityti norintis dešimtokas. Jau pilnametystės sulaukti spėjusį dešimtoką mokytoja pasodino prie kompiuterio ir, skyrusi jam užduotį, nuėjo prie kitų mokinių.

Tada ir kilo kivirčas, per kurį 18-metis smogė 16-mečiui vienuoliktokui į veidą.

Į ligoninę nuvežtam nukentėjusiajam diagnozuotas nosies lūžimas. Apie mokykloje kilusį incidentą buvo pranešta policijai.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Nepatvirtintais duomenimis, smūgiu į veidą pasibaigęs kivirčas tarp dviejų moksleivių kilo dėl simpatijų tai pačiai merginai.

Ketvirtadienį medikų pagalbos prireikė ir vienoje Radviliškio mokykloje besimokančiam 13-mečiui.

Dėl galvos sumušimo ir galvos smegenų sukrėtimo į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų chirurgijos skyrių paguldytas paauglys paikino, kad išvakarėse jį prie mokyklos rankomis ir kojomis sumušė trejais metais už jį vyresnis tos pačios mokyklos moksleivis.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėję Radviliškio policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.