Šakių teisėjas A. Rauktys vėl sulaukė grasinimų

Teisėjas kol kas neprašė apsaugos nei sau, nei savo šeimai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2012, 2:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:26 AM

Lapkričio 15 dieną teisėjas gavo grasinantį laišką, kuriame jam grasinama susidorojimu ir reikalauja turto iš teisėjo. Grasintojas laišką pasirašė. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Teisėjas A. Rauktys pasakojo, kad laiške rašoma ir išsakomi grasinimai dėl to, kad „nepatenkinti mes esame nuosprendžiu“ dėl vieno asmens.

Teisėjas sako gavęs gal 5-6 tokio pobūdžio laiškus nuo 2011 metų vasaros. Dėl ankstesnių teismų vyksta teisminiai procesai, jis yra pripažintas nukentėjusiuoju, trys ar keturi grasintojai yra nuteisti.

„Tau bus blogai dėl to, tau ir tavo šeimai bus blogai, atimsim gyvybę tau ir tavo šeimos nariams, žinom, kur gyveni, su kuo važinėji ir kokia mašina“, - rašoma viename laiške teisėjui. Teisėjas sako yra gavęs ir krauju pasirašytų laiškų, kuriose nurodyta, kai bus padalintos jo kūno dalys ir kokiais būdais jam bus atimta gyvybė.

„Malonumas menkas, kai Lietuvos Respublikos vardu skelbi nuosprendį ir savo darbą dirbi. (..) Esam suvaržyti Europos Sąjungos normų, teisių negalim jų pažeisti. Važinėjam po teismus į Kaišiadoris, Jurbarką, Vilkaviškį, jie atsisako duoti parodymus, o mes šokam kadrilį pagal jų teises“, - piktinosi teisėjas. Jis sakė, kad į kai kurias bylas turėjo vykti ir dalyvauti kaip nukentėjusysis ir negalėjo dirbti savo tiesioginio darbo.

Ankstesnėse bylose grasinimų sulaukęs teisėjas nereikalavo iš kalinių ar jų sėbrų žalos atlyginimo, po pastarojo grasinimo ketina reikalauti žalos atlyginimo.

Teisėjas kol kas neprašė apsaugos nei sau, nei savo šeimai.

„Matyt, pas mus taip surėdyta - kai pirmas kraujas būna, tada pradedama judėti“, - mano A. Rauktys.

A. Rauktys anksčiau ėjęs Šakių rajono teismo pirmininko pareigas, pirmąjį laišką gavo eidamas šias pareigas.

„Maždaug 2010 metais aš buvau Teisėjų asociacijos valdybos narys ir buvau Teisės ir teisėtvarkos komitete Seime dėl kontrolės ir kitų dalykų. Tada aš iškėliau šį klausimą, tai man buvo atsakyta, kad čia ne sisteminis dalykas, tai atsitiktiniai atvejai ir nereiktų kreipti daug dėmesio. Dabar matom, kad jau probleminiai dalykai“, - sakė A. Rauktys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.