Klaipėdoje sulaikyta vandalų grafitininkų gauja

Uostamiesčio pareigūnai po ilgai trukusio tyrimo su įkalčiais sulaikė grupę asmenų, kurie, kaip įtariama, darkė miesto pastatų fasadus margindami juos grafičiais. Gauja įtariama nelegaliais piešiniais „papuošusi“ devynių pastatų sienas. Nuo įtariamųjų veiksmų nukentėjo ne tik gyvenamieji namai, įstaigos, bet ir valstybės saugomi ir į Kultūros paveldo departamento Kultūros vertybių registrą įtraukti pastatai. Į grupę susibūrę 26-30 metų amžiaus jaunuoliai purškiamais dažais ant sienų raitė savo pavardes. Gaujos pagrindą sudarė anksčiau teisėtai veikusios grafičių komandos pagrindu.

Dalis gaujos narių atsidūrė Klaipėdos areštinėje.<br>E. Petkutė
Dalis gaujos narių atsidūrė Klaipėdos areštinėje.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2012, 1:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:17 AM

Du grupuotės narius klaipėdiečius pareigūnai su įkalčiais sulaikė praėjusį ketvirtadienį. Paaiškėjo, jog jie - praeityje įspūdingais ir su miesto savivaldybe suderintais piešiniais ant pastatų pagarsėjusios dailininkų grupės nariai, kurie tęsė savo veiklą neteisėtai. Jie dažais pasirašinėjo ant gyvenamųjų namų, prekybos centrų, pridarydami jų savininkams didelių nuostolių. Tarp sulaikytųjų yra ne tik už panašius veiksmus jau teistas klaipėdietis, bet ir profesionalus interjero dizaineris iš Vilniaus.

Spėjama, kad įtariamieji rengdavo neteisėtas grafičių piešimo akcijas ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose miestuose. Pareigūnai turi duomenų, kad kartu su grupės nariais bendrose neteisėtos „tapybos sesijose“ dalyvavo ir į Lietuvą atvykę užsieniečiai.

Įtariamųjų veiksmai kvalifikuojami kaip viešosios tvarkos pažeidimas, jais buvo daroma didelė turtinė žala. Už pastatų fasadų nuvalymą ir atnaujinimą solidariai mokėjo uostamiesčio gyventojai bei verslininkai.

Įtariamieji kol kas suimti vienam mėnesiui. Jiems gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.