FNTT Gariūnuose sulaikė 13 prekybininkų

Finansinių nusikaltimų tyrimo

Buvo sulaikyta 13 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Buvo sulaikyta 13 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2012, 3:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:26 AM

Antradienį ir trečiadienį buvo sulaikyta 13 įtariamųjų, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Du iš sulaikytųjų yra Kinijos piliečiai, pranešė FNTT.

Sulaikymo operacijos metu įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose buvo atlikta daugiau kaip 30 kratų, kurių metu rasti ir išimti suklastoti dviejų Lietuvoje registruotų įmonių apskaitos dokumentai, daugiau kaip 50 tūkstančių litų įvairia valiuta, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Gariūnų turgavietę Vilniuje pareigūnai krėtė ir lapkričio pradžioje . Tada dėl prekybos be apskaitos dokumentų buvo sulaikyta 18 asmenų grupuotė, sulaikytiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Įtariamųjų sulaikymo operacijos metu buvo atlikta daugiau kaip 40 kratų įtariamųjų gyvenamosiose bei darbo vietose. Per kratas rasti ir paimti suklastoti dviejų Lietuvoje registruotų įmonių apskaitos dokumentai, „juodoji buhalterija“, daugiau kaip 600 tūkst. litų įvairia valiuta, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Dar viena prekeivių grupuotė Gariūnuose buvo sulaikyta ir pernai spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?