Pasimatymų su anūke Kedžiams dar teks palaukti

Raseinių rajono apylinkės teismui ketvirtadienį nepavyko atversti bylos dėl Laimutės Stankūnaitės dukters bendravimo su seneliais Laimute bei Vytautu Andriumi Kedžiais.

Kedžiai su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Kedžiai su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 29, 2012, 12:31 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 AM

Į teismą atvyko abu Kedžiai, L. Stankūnaitė su advokatu Gintaru Černiausku, Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė, jos kolegė iš Kauno, tačiau nepasirodė psichologė.

Ši teismui pranešė, kad gali atvažiuoti po valandos, tačiau nei viena iš proceso šalių nesutiko tiek laiko laukti.

Kedžiai neprieštaravo, kad byla būtų nagrinėjama psichologei nedalyvaujant, tačiau ją pageidavo matyti Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai. Jų teigimu, nedalyvaujant specialistui bylos nagrinėjimas neįmanomas, nes tik psichologas gali atsakyti į klausimą, ar mažametės bendravimas su seneliais neturės neigiamos įtakos jos psichologinei būsenai.

Kitas teismo posėdis Raseinių rajono apylinkės teisme numatytas gruodžio 11 d.

Kol byla neišnagrinėta, Kedžiai teismui buvo pateikę atskirąjį skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Savo skunde dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvai teigė, kad jei jų pasimatymai su anūke nevyks, bus pažeisti tiek vaiko, tiek jų interesai, atsiras žala.

Raseinių rajono apylinkės teismas Kedžių atskirąjį skundą atmetė. Tokį patį sprendimą vėliau priėmė ir Šiaulių apygardos teismas, kuriam jie apskundė Raseinių teismo nutartį.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

Dėl susitikimų su mergaite Kedžiai rašė skundus ir Kauno miesto vaiko teisių apsaugos tarnybai. Šiems paklausus mergaitės mamos nuomonės, atsakymas buvo neigiamas. L.Stankūnaitė jų prašymą žada svarstyti tik tada, kai bus baigti Kedžių atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai. Esą kol Garliavos istorijoje nesudėlioti visi taškai, vaiko ir senelių susitikimai yra neįmanomi. Moteris ir jos gynėjas savo nuomonės nepakeitė iki šiol.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai Vytauto Jončo, advokatas G. Černiauskas ketvirtadienį paprašė stabdyti bylos nagrinėjimą iki Kedžių atžvilgiu pradėtos bylos nebus baigtos. Šis jo prašymas buvo atmestas.

Su mergaite pageidavo susitikti ir jos buvusi globėja N. Venckienė, tačiau jos prašymo L. Stankūnaitė net nesvarstė, mat pagal įstatymus teta nėra priskiriama artimiems giminaičiams.

Byla dėl Kedžių susitikimų su anūke nagrinėjama uždarame teismo posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.