Šiauliuose ir vėl siautėjo vaikų globos namų auklėtiniai

Šios savaitės pradžioje du viešosios tvarkos pažeidimus sukėlę girti Šiaulių vaikų globos auklėtiniai smaginasi ir toliau.

Įsisiautėjusius paauglius vandens čiurkšlėmis bandė tramdyti ir į įvykio vietą iškviesti ugniagesių gelbėtojai.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Įsisiautėjusius paauglius vandens čiurkšlėmis bandė tramdyti ir į įvykio vietą iškviesti ugniagesių gelbėtojai.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-11-30 14:06, atnaujinta 2018-03-14 23:50

Ketvirtadienį vakare neblaivių nepilnamečių kompanija Šiauliuose Rūdės gatvėje užsiropštė ant apleisto namo stogo ir ėmė mėtyti sniego gniūžtes į netoliese esančio viešbučio langus.

Juos raminti atvykusius policininkus paaugliai apmėtė ne tik sniego gniūžtėmis, bet ir plytgaliais.

Pareigūnams į pagalbą teko kviestis ugniagesius, kurie įsisiautėjusius nepilnamečius tramdė vandens čiurkšle, o pastatą šturmavusiems policininkams nuo iš viršaus mėtomų daiktų teko dengtis skydais.

Nelaukdami, kol pareigūnai pateks ant stogo, du nepilnamečiai patys nušoko žemyn. Iš antro aukšto ant žemės nušokęs 15-metis susimušė koją, o 17-metis – nugarą.

Po medikų apžiūros buvo 17-metis buvo paliktas gydytis ligoninėje, o 15-metis – pristatytas į policijos komisariatą, kur buvo atvežti ir dar aštuoni ant apleisto namo stogo siautėję nepilnamečiai: šeši vaikinai ir dvi merginos.

Patikrinus alkoholio tikrintuvu paaiškėjo, kad tik du nepilnamečiai yra blaivūs, o likę – prieš tai vartojo alkoholio.

Patikrinus atidžiau paaiškėjo, kad trys ant stogo siautėję nepilnamečiai svaiginosi ne tik alkoholiu, bet ir kvaišalais bei raminamaisiais vaistais.

Dauguma - net aštuoni iš dešimties - viešą tvarką trikdžiusių nepilnamečių yra vaikų globos namų auklėtiniai.

Kadangi baudžiamojon atsakomybėn už viešosios tvarkos sutrikdymą galima traukti vyresnius nei 16 metų asmenis, tai atsidurti teisiamųjų suole gresia tik trims iš dešimties siautėjusių nepilnamečių: ligoninėje gydomam 17-mečiui ir į areštinę uždarytiems 16 bei 17 metų vaikų globos namų auklėtiniams.

Šešiolikos metų dar nesulaukusius pažeidėjus pareigūnai perdavė tėvams, o jų neturinčius - vaikų globos namų auklėtojams.

Vaikų globos namų auklėtinius Šiaulių policijos pareigūnams jau teko tramdyti vos prieš kelias dienas.

Iš vaikų globos namų pabėgusi keturiolikmetė būdama neblaivi, kartu su dviem taip pat girtais draugais pirmadienį vakare išdaužė autobusų stotelės stoginės stiklus.

Kita vaikų globos namų auklėtinių kompanija tą patį vakarą išdaužė daugiabučio namo laiptinės langą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.