Kedžiams anūkė nenori net laiškų rašyti (papildyta)

Laimutė Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys su anūke gali pasimatyti tik pavasarį. Antradienį į Raseinių apylinkės teismą atvykę Kedžiai ir Laimutė Stankūnaitė su savo advokatu Gintaru Černiausku aptarė, kaip byla bus nagrinėjama toliau, tačiau iš esmės ieškovų skundas nebuvo pradėtas nagrinėti.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>R. Neverbicko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 8, 2013, 11:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:54 PM

Kitas teismo posėdis numatytas vasario 13 d. Neabejojama, kad per vieną posėdį byla nebus išnagrinėta.

L. Stankūnaitė su savo gynėju tebesilaiko pozicijos, kad Kedžiai su anūke galėtų pasimatyti ne anksčiau iki bus sudėti taškai visuose jų atžvilgiu pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Kedžių atžvilgiu yra pradėtos kelios bylos – dėl poveikio mažametei, dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, o V. A. Kedžiui dar ir dėl melagingų parodymų davimo.

Ikiteisminis tyrimas dėl poveikio L. Stankūnaitės dukrai dar nebaigtas. Kaip ir tyrimas dėl melagingų parodymų davimo. Šį tyrimą pavesta atlikti sostinės 6-ajam policijos komisariatui.

Byla dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas jau perduota teismui. Alytaus rajono apylinkės teismas ją ketina atversti trečiadienį.

Kol Kedžių skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.

Kaip lrytas.lt sakė L. Stankūnaitė, mergaitė pati nusprendė seneliams nerašyti laiškų. Kodėl, ji nenori atskleisti.

„Nenoriu plačiau komentuoti, nes nenoriu viešinti savo vaiko privataus gyvenimo. Noriu, kad ji gyventų savo gyvenimą, o ne būtų medžiojama iš visų pusių“, - kalbėjo L. Stankūnaitė.

Anksčiau moteris ir jos advokatas teigė, kad po šiek tiek daugiau nei mėnesio devintąjį gimtadienį švęsianti mergaitė su seneliais nenori bendrauti dėl nuolatinių Kedžių priekaištų jai.

Kedžiai anūkę laiškuose nuolat žemina dėl esą negražaus mergaitės rašto, priekaištauja, kodėl ši jiems neiškart atsako, vis bando sužinoti, kur vaikas gyvena.

Mergaitė nenori matytis ne tik su seneliais, bet ir su teta Neringa Venckienė, nes puikiai prisimena, ką ši jai pasakodavo apie motiną, kaip gąsdindavo, esą jei ši gyvens su ja, bus parduota pedofilams arba net nužudyta.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai Vytauto Jončo, antradienį L. Stankūnaitės advokatas G. Černiauskas teismo paprašė į apklausą iškviesti mažametę, kad ši pati pasakytų, nori ar nenori matytis su seneliais. Tačiau šiam prašymui kategoriškai pasipriešino Vaiko teisių apsaugos tarnybos Kauno ir Vilniaus skyrių specialistai.

Anot jų, liudijimas teisme mergaitę tik traumuotų, todėl jos į teismą kviesti nereikia.

G. Černiausko prašymas buvo atmestas. Sutarta, kad vaiko nuomonės dėl susitikimų su Kedžiais paklaus su ja bendraujantys Vaiko teisių apsaugos specialistai. Mergaitės noras bus perduotas teismui.

Prašymą susitikti su L. Stankūnaitės dukra Kedžiai teismui pateikė netrukus po mergaitės išvadavimo iš jos globėjos namų. Tokiais pat prašymais jie atakavo ir Vaiko teisių apsaugos tarnybą, nors puikiai žino, kad jos specialistai negali nei mamos, nei tuo labiau mažametės įpareigoti matytis su seneliais. Nustatyti susitikimų tvarką gali tik teismas.

N. Venckienė ne kartą viešai skundėsi, kad teismas vilkina jos tėvų prašymo nagrinėjimą, tačiau vėliau paaiškėjo, kad teismo proceso vilkino patys Kedžiai, paprašę teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir leisti jiems pasimatyti su anūke anksčiau, nei skundas bus išnagrinėtas.

Kedžių prašymas dėl laikinųjų apsaugos priemonių buvo atmestas, nes dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvai nesugebėjo paaiškinti, kaip bus pažeisti vaiko ir jų interesai, kokia atsiras žala, jei mergaitė su jais nesimatys.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.