Kūdikio atsikračiusi gimdyvė pasislėpė nuo pareigūnų ir artimųjų

Vilniaus policijos pareigūnai tikisi nustatę moterį, kuri antradienį Žirmūnų gatvės daugiabučio laiptinėje pagimdė ir paliko mergaitę.

Medikai trečiadienį policijos pareigūnus informavo, kad mergytė jaučiasi gerai, ji yra sveika, visiškai išnešiota, sveria apie tris kilogramus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Medikai trečiadienį policijos pareigūnus informavo, kad mergytė jaučiasi gerai, ji yra sveika, visiškai išnešiota, sveria apie tris kilogramus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 9, 2013, 10:54 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:24 PM

Pasak Vilniaus 1-ojo policijos komisariato viršininko Gintaro Barzduko, kūdikį pagimdžiusios moters buvo ieškoma ir trečiadienį.

Pareigūnai tiksliai žino du jos vardus, tačiau gimdyvės pavardė jiems pateikiama šiek tiek skirtingai, nors ir skamba panašiai.

„Žinome du jos vardus ir kelias pavardės transkripcijas“, - portalui lrytas.lt sakė policijos komisariato viršininkas.

Vienas liudytojų pareigūnams nurodė ir gyvenamąją moters vietą – už kelių namų nuo Žirmūnų gatvės 93 numeriu pažymėto namo, kuriame buvo rasta mergaitė, tačiau paaiškėjo, kad moteris iš namų yra išėjusi sausio 6 d.

Įtariamai gimdyvei yra apie 30 metų.

Anot G. Barzduko, medikai mano, kad mergaitė buvo pagimdyta toje vietoje, kurioje ir buvo rasta - laiptinėje, prie lifto. Šalia kūdikio rasta ir placenta.

Medikai trečiadienį policijos pareigūnus informavo, kad mergytė jaučiasi gerai, ji yra sveika, visiškai išnešiota, sveria apie tris kilogramus.

Kaip jau rašėme, naujagimė buvo rasta antradienį, apie 14 val. 40 min. Verkiantį kūdikį pirmasis pastebėjo name gyvenantis jaunuolis.

Apie netikėtą radinį jis pranešė savo kaimynei. Ši nuogą mažylę parsinešė į savo namus ir iškvietė greitosios pagalbos medikus bei policijos pareigūnus.

„Pareigūnai dirbo visą dieną, po kruopelytę rinko informaciją. Anksčiau ar vėliau mes tą moterį rasime ir išsiaiškinsime, kodėl ji taip pasielgė“, - lrytas.lt kalbėjo G. Barzdukas.

Dėl paliktos mergaitės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 144 straipsnį. Už žmogaus palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus jo gyvybei, numatoma bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.