Portretą pagal V. Milinio nuotrauką piešė aktyvus D. Kedžio gerbėjas?

Pedofilu apšaukto, o vėliau pagrobto, kankinto ir nužudyto kauniečio Vaido Milinio motina Marija Milinienė toliau aiškinasi, kas sukūrė makabrišką, visą Lietuvą sudrebinusią išgalvotos pedofilijos istoriją. Moteris įtaria, kad žiniasklaidoje paviešintą tariamo pedofilo Aido portretą Neringos Venckienės namuose pagal V. Milinio nuotrauką galėjo piešti aktyvus D. Kedžio garbintojas, jonavietis Andrejus Lobovas.

Pasak M. Milinienės, laidoje "Akistata" nufilmuotas dailininkas, kuris, kaip vėliau paaiškėjo tariamo pedofilo portretą piešė iš V. Milinio nuotraukos, stebėtinai panašus į A. Lobovą.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Pasak M. Milinienės, laidoje "Akistata" nufilmuotas dailininkas, kuris, kaip vėliau paaiškėjo tariamo pedofilo portretą piešė iš V. Milinio nuotraukos, stebėtinai panašus į A. Lobovą.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 10, 2013, 6:49 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:58 PM

M. Milinienės dėmesį patraukė 2010 metų vasario 10-ąją per televizijos kanalą „TV3“ parodyta laida „Akistata“. Joje pagal Neringos Venckienės pasakojimą buvo piešiamas D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą neva seksualiai išnaudojusio trečiojo pedofilo vardu Aidas portretas. Laidoje jos autoriai paviešino į tuomečio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnį V. Milinį itin panašų jaunuolio portretą bei kvietė visuomenę aktyviai dalyvauti pedofilo Aido paieškose.

2010 m. rugjūčio17-ąją prie Milinių namų Kauno rajone padėti laidotuvių krepšeliai, prasidėjo masinis šeimos sekimas, o gruodžio 3-iąją be žinios dingo V. Milinis. Po kurio laiko jis rastas nušautas ir paliktas savo automobilyje miško masyve netoli namų.

Neseniai užsienio ekspertai nustatė, jog televizijos laidoje „Akistata“ paviešintas tariamo iškrypėlio Aido portretas, tai pieštuku perpiešta V. Milinio nuotrauka.

„Žinau, kas siekė mano sūnaus mirties, daugybę kartų peržiūrėjau šios laidos įrašą, o dabar kilo kai kurių įtarimų. Teisėsaugos apklausti laidos kūrėjai nesutiko atskleisti portretą piešusio dailininko tapatybės, tačiau aš manau, kad piešti galėjo aktyvus Garliavos įvykių dalyvis, D. Kedžio garbintojas A. Lobovas“, - lrytas.lt žurnalistui savo mintis dėstė M. Milinienė.

Įtarimų, kad tariamas dailininkas galėjo būti buvęs automobilių vagis, kalėjimo duonos ragavęs A. Lobovas, sūnaus netekusiai kaunietei kilo daugybę kartų peržiūrėjus televizijos laidos įrašą bei viešoje erdvėje publikuotas Klonio gatvės aktyvistų nuotraukas.

„Žvelgiant iš profilio, tas dailininkas, kurio tapatybės nenori atskleisti „Akistatos“ kūrėjai, labai panašus į A. Lobovą. Mano sūnaus šmeižto bei nužudymo bylas tiriančių pareigūnų prašysiu, kad būtų atlikta šių atvaizdų ekspertizė, apklaustas tiek A. Lobovas, tiek laidos „Akistata“ kūrėjai, siužeto filmavime dalyvavę asmenys“, - sakė M. Milinienė.

M. Milinienės iškeltoje versijoje, kad anksčiau už mašinų vagystes teistas, kalėjimo duonos ragavęs jonaviškis A. Lobovas galėjo iš V. Milinio nuotraukos perpiešti tariamo pedofilo portretą, esama realaus pagrindo. Šis asmuo prisistato kaip dailininkas ir tatuiruočių meistras, kalbama, jog moka itin meistriškai kopijuoti piešinius.

V. Milinio šmeižto bei nužudymo bylas tiriantys teisėsaugininkai sūnaus netekusios motinos versijos kol kas nekomentuoja.

Jonavos gyventojas A. Lobovas – vienas labiausiai pagarsėjusių Klonio gatvės aktyvistų. Buvęs automobilių vagis 2010 metų gegužės 17-ąją buvo pirmosiose eilėse minios, neleidusios į pasimatymą su mama iš Kedžių namo kiemo išvežti L. Stankūnaitės dukrelės. Už savivaliavimą A. Lovobui teismas buvo skyręs piniginę baudą, tačiau buvęs kalinys šį sprendimą apskundė. Jis ne kartą viešai gyrėsi, jog skirtų baudų iš principo nemokantis.

Už automobilių vagystes du kartus teistas A. Lobovas pasinaudodamas dėl D. Kedžio mirties aplinkybių sukeltu skandalu bandė suvesti sąskaitas su teisėsaugininkais. Jis organizavo protesto akciją, kurios metu nuo Kauno senamiesčio link Laisvės alėjoje esančios Kauno apygardos prokuratūros pastato buvo nešamas juodas karstas.

Praėjusių metų rudenį Kauno rajono apylinkės teismas A. Lobovui skyrė 500 litų baudą už nacistinės simbolikos viešą demonstravimą Klonio gatvėje. Piliečių pasipiktinimą sukėlė „BMW“ markės automobilis, ant kurio priekinės ir galinės dalies puikuojasi nacių simboliu tapęs erelis su svastika. Jo apačioje gotikiniu šriftu parašytas šūkis vokiečių kalba - „Dievas su mumis“. Šis šūkis buvo rašomas ant III reicho kareivių sagčių bei tankų.

Netrukus A. Lobovas vėl stos prieš teismą, dėl pademonstruotos nepagarbos teismui ir trukdymo teisėjui atlikti savo pareigas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai pernai sausio 19 d. Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininko V. Kondratjevo sprendimu grąžinti mergaitę jos mamai L. Stankūnaitei nepatenkinti D. Kedžio garbintojai prie teismo surengė piketą. Kurį laiką pastovėję tuščioje gatvėje keli aktyvistai su A. Lobovu priešakyje patraukė į teismo pastato vidų.

Į teismo pirmininko kabinetą įėję A. Lobovas ir dar du aktyvistai pradėjo V. Kondratjevą auklėti dėl užpernai gruodžio 16 d. priimto sprendimo, kuriuo N. Venckienės globotinė turėjo būti skubiai perduota mamai L. Stankūnaitei.

Atvykėliai V. Kondratjevui aiškino esą šis nieko neišmano apie bylą ir sprendimą priėmė nežinodamas visų bylos aplinkybių.

D. Kedžio gerbėjai bandė teisėjui įteikti N. Venckienės knygą „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“, tačiau V. Kondratjevas atsisakė knygą priimti ir liepė „kedofilams“ palikti jo darbo kabinetą.

R. Ščiglinskas pakluso, tačiau A. Lobovas išeiti neketino. Jis pradėjo vartyti knygą, cituoti joje išdėstytas N. Venckienės mintis.

V. Kondratjevo kabinetą šis aktyvistas paliko tik tada, kai teismo pirmininkas pagrasino jam iškviesti policiją. Tačiau po kelių minučių A. Lobovas į kabinetą įsibrovė dar kartą, padėjo ant stalo knygą ir pratarė, kad su V. Kondratjevu dar neatsisveikina. Po incidento Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas kreipėsi į Panevėžio miesto apygardos teismo pirmininką ir įteikė jam pareiškimą dėl galimo poveikio darymo bei teismų diskreditavimo.

Už nepagarbą teismui ir trukdymą teisėjui atlikti savo pareigas jam gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.