Dvėselėna pagardintą naminę varę degtindariai nerimsta

Pernai rudenį Raseinių rajone, Zborčiznos kaime veikusį naminės degtinės fabriką demaskavusiems pareigūnams su įkalčiais įkliuvę degtindariai nenurimo - po policijos apsilankymo jie vėl sugebėjo atgaivinti pogrindinį verslą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 14, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:13 PM

Sausio 13-osios popietę Zborčiznos kaime apsilankę Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai vienkiemyje prie 42 metų G. R. namo aptiko naminės degtinės aparatą, o prie jo – naminę varantį 52 metų A.Š.

Per kratą kriminalistai pagalbinėse patalpose rado į įvairias talpas supilstytus 370 litrų jau pagamintos naminės degtinės.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo pradėję pareigūnai sulaikė A. Š. ir uždarė jį į areštinę.

Į raugą degtindariai dėjo dvėselėnos?

Toks pat ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas ir pernai rugsėjo 17-ąją, kai Zborčiznos kaime apsilankę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai demaskavo už pusantro šimto metrų nuo sodybos įrengtą bravorą.

Tąkart 489 litrus naminės degtinės čia aptikusius pareigūnus nustebino nuo jau išvarytos naminukės sklindantis pašvinkusios mėsos kvapas. Paaiškėjo, kad šie pogrindiniai degtindariai rūgimo procesui pagreitinti į raugą mesdavo pūti jau ėmusios mėsos gabalų. Vienoje statinėje pareigūnai aptiko nudvėsusios karvės mėsos.

Nors degtinės virimo procesą prižiūrėję vyrai aiškino, kad tai nudvėsusios karvės mėsa, skirta šunims šerti, tačiau apie pogrindinių degtindarių triukus išmanantiems pareigūnams nekilo abejonių kam naudojama ši dvėselėna.

Ne paslaptis, kad raugo paruošimo procesui pagreitinti verteivos naudoja nugaišusius gyvūnus. Kas katę, kas šunį, o kas, matyt, karvės gabalus, į raugą meta. Todėl ir šiame bravore išvaryta naminė degtinė turėjo tokį nemalonų kvapą.

Gresianti bausmė neišgąsdino

Tąkart pogrindinį naminės degtinės fabriką demaskavę pareigūnai sulaikė sodyboje gyvenančius 41 metų G. R., 35 metų jo sugyventinę L. P. ir naminės degtinės gaminimo procese talkinusį A. Š.

Paaiškėjo, kad pastovios gyvenamosios vietos neturintis A. Š. į Raseinių rajoną atklydo iš Žemaitijos ir naminės degtinės fabrike triūsė už pastogę, valgį bei cigaretes.

Visiems trims raseiniškiams tuo metu buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir aparato jiems gaminti laikymo.

Už tokį nusikaltimą gresianti bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų pogrindinių degtindarių neišgąsdino - nelegalus verslas buvo atnaujintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.