D. Valys paaiškino, kodėl Generalinė prokuratūra susidomėjo tyrimu dėl M. Balčiūno

Generalinė prokuratūra pirmadienį nusprendė patikrinti Panevėžyje atliekamą tyrimą, kuriame dėl savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio rekonstrukcijai sulaikytas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir dar du asmenys - Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė.

D. Valys: „Tai tikrai nereiškia, kad mums kyla įtarimai dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo tinkamumo“.<br>T. Bauras
D. Valys: „Tai tikrai nereiškia, kad mums kyla įtarimai dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo tinkamumo“.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Jan 15, 2013, 2:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 PM

Generalinis prokuroras Darius Valys teigė, kad tokia praktika taikoma dažnai.

„Aukštesniojo prokuroro pareiga yra užtikrinti teisėtą ikiteisminio tyrimo atlikimą. Todėl Generalinės prokuratūros aukštesnieji prokurorai pareikalavo peržiūrėti minėtą ikiteisminį tyrimą.

Tai tikrai nereiškia, kad mums kyla įtarimai dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo tinkamumo. Tiesiog bus peržiūrėtas ikiteisminis tyrimas ir visuomenei pateikti atsakymai“, - antradienį sakė generalinis prokuroras D. Valys.

Prokurorai teigia įtariantys, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės „Via Unica“ viešbutį „Romantic“.

Tarptautinės krepšinio federacijos padalinys Europoje (FIBA Europe) išreiškė susirūpinimą dėl arešto bei mestų kaltinimų. Lietuvos krepšinio federacija pareiškė esanti šokiruota dėl pareikštų įtarimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.