Kvaišalų kontrabandininkai atsidūrė už grotų

Iš marihuanos kontrabandos pasipelnyti pamėginę Pakruojo rajono gyventojas 27 metų G. M. ir Kėdainių rajono gyventojas 19 metų E. Ž. atsidūrė už grotų.

Iš Ispanijos į Šiaulius kvaišalų kontrabandininkai atgabeno 2,8 kilogramo marihuanos.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Iš Ispanijos į Šiaulius kvaišalų kontrabandininkai atgabeno 2,8 kilogramo marihuanos.<br>Šiaulių AVPK nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 17, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:56 PM

Iš Ispanijos 2,8 kilogramo marihuanos parvežusį E. Ž. ir Šiauliuose šį siuntinį perėmusį G. M. sausio 15-osios vakare sulaikė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Gavę informacijos, kad iš Ispanijos atvykstančiame mikroautobuse, kuris iš vienos šalies į kitą perveža keleivius bei siuntas, gali būti kvaišalų, pareigūnai jo patykojo.

Apie 22 val. pareigūnai pamatė, kaip Vilniaus gatvėje iš sustojusio „Renault Trafic“ išlipo vaikinas ir, įsėdęs į kitą mikroautobusą, nuvažiavo. Tuo metu į „Renault Trafic“ įlipo stotelėje jo lūkuriavęs vaikinas, kuris netrukus iš mikroautobuso išlipo su didžiuliu raudonu lagaminu.

Į savo automobilio „Volkswagen Golf“ bagažinę šį lagaminą įdėjęs vaikinas jau ketino važiuoti, tačiau kelią jam pastojo kriminalistai.

Antrankiai buvo uždėti ir šiam vaikinui, ir mikroautobusu iš Ispanijos atvykusiam bei jau viename Šiaulių viešbutyje apsistojusiam jaunuoliui.

Į policijos komisariatą atvežtiems sulaikytiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti - raudoname lagamine tarp ispaniškų apelsinų ir vyno butelių pareigūnai rado apie 2 kg 800 g džiovintos augalinės medžiagos (marihuanos).

Džiovinti kanapių lapai ir žiedai buvo supresuoti vakuuminiuose celofano paketuose.

Į areštinę uždarytas Pakruojo rajono gyventojas 27 metų G. M. yra turėjęs problemų su užsienio šalių policija. Lietuvos pareigūnai gavo du Ispanijoje policijos pranešimus apie tai, kad G. M. taikytas sankcijos už neteisėtus veiksmus šioje šalyje.

19-metis Kėdainių rajono gyventojas E. Ž. prieš porą metų buvo teistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pastaruoju metu abu vaikinai gyveno Ispanijoje.

Įtariama, kad jie „įsidarbino“ narkotinių medžiagų kurjeriais: E. Ž. lagaminą mikroautobusu atvežė iki Šiaulių, o toliau estafetę perėmė G. M.

Abiems sulaikytiesiems gresia ilgi nelaisvės metai: už disponavimą dideliu kiekiu kvaišalų turint tikslą juos platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų, o už kontrabandą – iki aštuonerių metų nelaisvės.

Trečiadienį teismas E. Ž. leido suimti trims mėnesiams, klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo G. M. bus sprendžiamas ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.