Laiptinėje paliktas naujagimis – penktasis asocialios „gegutės“ vaikas

Sostinės policijos pareigūnai trečiadienio vakarą sulaikė moterį, kuri sausio 8 d. Žirmūnų gatvės 93 numeriu pažymėtame name pagimdė ir likimo valiai paliko mergytę.

Policijos duomenimis, moteris valstybės globai palieka ne pirmą savo vaiką.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Policijos duomenimis, moteris valstybės globai palieka ne pirmą savo vaiką.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-01-17 14:11, atnaujinta 2018-03-13 18:46

Šis vaikas asocialiai 32 metų moteriai jau yra penktasis. Vyresnes jos atžalas taip pat augina valstybė.

Įtariamoji buvo sulaikyta apie 19 val. 30 min. viename Pylimo gatvės butų. Ją pagal gautą informaciją surado Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai.

Moteris buvo nuvežta į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą, kuris atlieka ikiteisminį tyrimą dėl palikto kūdikio.

Pasak šio komisariato viršininko Gintaro Barzduko, po apklausos moteris bus išvežta į Kauną ir perduota šio miesto pareigūnams, kurie buvo paskelbę jos paiešką dėl mieste įvykdytos vagystės.

„Ji buvo teisiama Kaune dėl vagystės, tačiau nepasirodydavo teismo posėdžiuose. Jai buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas ir paskelbta paieška“, - lrytas.lt kalbėjo G. Barzdukas.

Pagimdžiusios ir laiptinėje kūdikį palikusios moters atžvilgiu ikiteisminis tyrimas pradėtas ir sostinėje. Už žmogaus palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus jo sveikatai, Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Tik pagimdytas vaikas Žirmūnų gatvės 93 namo laiptinėje, prie lifto, buvo rastas sausio 8 dieną, apie 14 val. 40 min. Verkiantį kūdikį surado jaunuolis. Apie netikėtą radinį jis pranešė savo kaimynei, ši paėmė mažylę į savo namus ir iškvietė policijos pareigūnus bei medikus.

Pasak G. Barzduko, šiai moteriai motinos palikta mažylė turi būti dėkinga už išgelbėtą gyvybę. Nors mergytė gimė sveika ir išnešiota, kai ji buvo rasta, jos kūno temperatūra buvo labai žema. Medikai mano, kad jei kūdikis laiku nebūtų buvęs sušildytas, būtų miręs.

Namo laiptinės, kurioje buvo rastas vaikas, gyventojams dėkoja ir policija. Pasak G. Barzduko, jie pirmieji nurodė galimą gimdyvę ir vietą, kur jos reikia ieškoti.

Liudytojų dėka buvo nustatytas moters vardas ir pavardė, jos paskutinioji gyvenamoji vieta – Žirmūnų gatvės 73 namas.

Pareigūnams nuvykus nurodytu adresu paaiškėjo, kad įtariamoji ten negyvena. Iš namų ji išėjo sausio 6 d. Palikto kūdikio moteris net nebandė ieškoti. Nustatyta, kad po gimdymo ji, lyg nieko nebūtų įvykę, susirado savo draugelius ir toliau girtavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.