Policininkų patyčias iškentęs vairuotojas pareigūnus prispaudė eurais

Kauno rajone vairuotoją reketavę patruliai nusvilo nagus – vyriškis pažymėjo kaip kyšį atneštus eurus. Netrukus pareigūnams buvo uždėti antrankiai.

Priverstinai davęs kyšį, vyras iškart kreipėsi į Kauno apskrities policijos komisariato Imuniteto skyrių.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Priverstinai davęs kyšį, vyras iškart kreipėsi į Kauno apskrities policijos komisariato Imuniteto skyrių.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys ("Lietuvos rytas")

Jan 17, 2013, 9:44 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:56 PM

Kyšininkavimu kaltinami Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio pareigūnai 28 metų Edvinas Blauzdys ir 26 metų Tomas Valinčius netrukus sės į teisiamųjų suolą.

Pernai spalio 23 dieną pakaunės Raudondvario miestelyje sustabdę „Audi A8” vairuojantį M.T. policininkai tyčiodamiesi įkišo jam į rankas lazdos formos žaislą ir liepė į jį pūsti.

Vyriškis nustebęs paklausė patrulių, kodėl jie duoda ne alkoholio matuoklį.

„Pūsk, nes gausi į nosį”, – pagrasino vienas pareigūnų. Pūstelėjus lazdelė ėmė mirgėti įvairiomis spalvomis.

„Matai, kaip šviečia? Vadinasi, esi visiškai girtas. Mink į savo Kulautuvą ir atvežk tūkstantį litų, jei nenori turėti problemų”, – ėmė šaukti patruliai.

Tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis vyras nuvažiavo į namus, esančius už 10 kilometrų. Policininkai pasiliko jo vairuotojo pažymėjimą ir automobilio dokumentus. Vyriškis paėmė šešis 50 eurų banknotus ir užsirašė jų numerius.

Priverstinai davęs kyšį, jis iškart kreipėsi į Kauno apskrities policijos komisariato Imuniteto skyrių.

Po kelių valandų T. Valinčiaus ir E. Blauzdžio kišenėse kolegos aptiko M. T. pinigus.

Įkliuvę su įkalčiais policininkai buvo nušalinti nuo pareigų.

Jiems gresia iki aštuonerių metų nelaisvės. Vairuotojas prisipažino, kad prieš 12 valandų buvo išgėręs su draugu 150 gramų degtinės.

Pajutę nuo M. T. sklindantį svaigalų kvapą patruliai sugalvojo iš jo pasipelnyti. Pareigūnams teks atsakyti ir už nelegalų nešaunamojo ginklo laikymą. Jų tarnybinio automobilio bagažinėje buvo aptikta metalinė teleskopinė lazda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.