Motiną išgąsdinusi plungiškė atsirado, o apie draugo terorą nekalba (atnaujinta)

Prieš savaitę mįslingomis aplinkybėmis be žinios dingo jauna plungiškė – 27 metų Jurgita Stuopelytė. Jos motina Irena Stuopelienė įtarė, kad prie dukters dingimo bus prisidėjęs jos draugas, su kuriuo patraukli tamsiaplaukė moteris, dirbanti pardavėja parduotuvėje „Apranga“ ir auginanti 6 metukų sūnų, susipažino pavasarį ar vasaros pradžioje.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Jan 21, 2013, 7:41 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:42 PM

Jurgita nebenorėjo su juo tęsti santykių, ir draugas pradėjo kerštauti. Pasak motinos, jos dukterį jis dar prieš Naujuosius metus buvo išvežęs, nuolat visaip terorizuodavo ir grasindavo.

Motina lengviau atsikvėpė, kai trileris baigėsi laimingai - dukra atvyko į Plungės rajono policijos komisariatą ir prisistatė Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Loretai Tamaliūnaitei. Pareigūnė lrytas.lt patvirtino, kad jauna moteris nebuvo pagrobta, o kodėl taip paslaptingai dingo J. Stuopelytė atsakė paprastai: "Taip norėjau".

Pareigūnams ji nepasakojo, su kuo ir kur leido laiką.

Dėl dukters išsigandusi I. Stuopelienė lengviau atsikvėpė, kai pamatė Jurgitą gyvą ir sveiką, o mergina dėl dingimo teisinosi paprastai, aiškino nepagalvojusi, kad kils toks didelis šurmulys.

Prieš dukters dingimą motina ir pareigūnai surinko nemažai informacijos ir buvo išsiaiškinę, kad paskutinis J. Stuopelytę matęs artimas žmogus buvo jos vaiko tėvas, su kuriuo ji nebegyvena. Grįžęs iš Anglijos tėvelis pasiėmė sūnų į svečius. Tai įvyko pirmadienį, sausio 14 dieną.

Išgąsdino žinia apie gražuolį svečią

Pirmadienį vakare Jurgita, panašu, sulaukė svečio.

„Tą vakarą viena moteris matė prie jos laiptinės laukiantį vyrą. Jis nežinojo kodo, sakė, kad eina į svečius, įleistas užlipo į trečiąjį aukštą“, - pasakoja I. Stuopelienė, mananti, kad tas aukštas gražus vyras ėjo pas jos dukterį. Tai buvo ne Jurgitos draugas, tačiau motina mano, kad tai buvo jo pažįstamas. Nuo to vakaro duktė dingo.

„Ryte nekėlė telefono, trečiadienį parašė vienai draugei, kad yra Klaipėdoje, o darbdavei - kad yra kažkur Rokiškyje ir neturi pinigų, kaip grįžti į darbą. Po to nutrūko visi ryšiai“, - pasakoja motina. Šeštadienį Jurgitos telefonas išimta SIM kortele buvo rastas įmestas į jos pašto dėžutę.

Buvęs draugas telšiškis, beje, anksčiau teistas, nevengė jaunai moteriai grasinti ir ją persekiojo. Buvo atvažiavęs ir į darbą, ten sukėlė skandalą. „Ir prie draugės grasino – išvešiu, į „sklepą“ uždarysiu, supūsi ten“, - su ašaromis kalba motina. Dukters dienoraštyje mirga žodžiai - „skausmas, tyčiojimasis, patyčios, išsidirbinėjimai“.

Vyriškio bijojo ir Jurgitos šešiametis sūnus. „Jis bijojo to dėdės – sakė, atvažiuos, uždarys duris, neleis įeiti į kambarį“, - pasakoja I. Stuopelienė.

Pasak motinos, pradingti savaitei ir nieko apie save nepranešti – ne jos dukters būdui. Išvažiuodama ilgesniam laikui ji visada apie tai pranešdavo mamai.

Kartą draugas jau buvo bandęs išvežti Jurgitą prieš jos valią. Automobilis įklimpo miške, ir ji pabėgo iš miškų pas nepažįstamus žmones, šie padėjo jai parsirasti pas drauges – tada ji net į namus bijojo grįžti.

I. Stuopelienė nepraranda vilties, kad duktė atsiras. „Ji buvo su elektrinės žydros spalvos striuke su salotiniu gobtuvu. Ilgais juodais batais be kulniukų“, - pasakoja. J. Stuopelytė neaukšto ūgio, apie 165 cm, juodais lygiais plaukais, rudomis akimis.

Motinos manymu, Jurgita yra Telšiuose, greičiausiai kur nors uždaryta. Motina viliasi, kad į užsienį jos nespėta išvežti.

Sulaukė žinutės

Lrytas.lt paskelbus apie ieškomą plungiškę, netrukus jos motina gavo žinutę iš buvusio dukters draugo telefono: "Grįžtu penktadienį pasiimti Metuko (sūnaus, - red.). Netrukdyk, dabar ilsiuosi". I. Stuopelienė nėra tikra, ar rašė tikrai jos duktė, ar išsigandęs jos buvęs draugas. Tokių žodžių, kaip "netrukdyk", duktė bendraudama su motina nevartodavusi.

Jurgitos draugė motinai sakė, kad buvusio dukters draugo namuose Telšiuose jau buvo policija.

Plungės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Loreta Tamaliūnaitė lrytas.lt patvirtino, kad kilus šurmuliui žiniasklaidoje, jie sulaukė moters, kuri prisistatė kaip J. Stuopelytė, skambučio. „Laukiam. Ji pasiskambino ir pažadėjo šį vakarą pati prisistatyti į policiją“, - sakė Plungės kriminalistė, bet pripažino, kad tvirtai pasakyti, jog skambino būtent J. Stuopelytė, negalima. „Mes nematome, kas skambina“, - aiškino ji. Jurgita parvažiuojanti iš visai kito Lietuvos krašto, todėl Plungėje geriausiu atveju būsianti apie 19 val.

Savo pažadą J. Stuopelytė išpildė - pareigūnai patys įsitikino, kad ji sveika ir gyva. Mergina atsiprašė už sukeltus rūpesčius ir pripažino, kad pasielgė neatsakingai.

L. Tamaliūnaitė sakė, kad policijos tyrėjai buvo apsilankę buvusio Jurgitos draugo namuose Telšiuose, bet moters pas jį nerado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.