Teismas 3 mėnesiams leido suimti dar vieną agurkinį

Vilniaus miesto apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti Agurkinių organizuotos nusikalstamos grupuotės narį Andrių Petrauską. Apie tai pranešė teismo atstovė Airinė Šerelytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:36 AM

Dėl kitų sulaikytų įtariamųjų suėmimo teismas apsisprendė trečiadienį.

Agurkinių organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderis Saulius Velečka ir jos nariai Algimantas Ringaila ir Norbertas Tučkus suimti taip pat trims mėnesiams.

Kiti įtariamieji Tadas Petrošius ir Darius Petrauskas suimti dviem mėnesiams.

Per bendrą policijos ir prokuratūros operaciją antradienį sulaikyti pagrindiniai ir svarbiausi Kauno „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės lyderiai ir nariai.

Policijos departamentas pranešė, kad po ilgą laiką trukusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų atlikto tyrimo, kurį kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai, surinkus pakankamai faktinių duomenų pareikšti įtarimai apie padarytus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, antradienį atlikti sulaikymai bei kratos, kurie nutraukė vienos iš pavojingiausių Lietuvoje, šalies ir tarptautiniu mastu veikiančios vadinamosios „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės vykdomą nusikalstamą veiklą. Sulaikymams ir kitiems veiksmams atlikti pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Skirtingose Lietuvos miestuose, daugiausia - Vilniuje ir Kaune, sulaikyti asmenys, kurie pristatyti į Lietuvos kriminalinės policijos biuro patalpas. Jiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamo susivienijimo veiklos, neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų, jų pirmtakais, neteisėto praturtėjimo ir kitų nusikaltimų padarymo.

Turimais duomenimis, vadinamoji Agurkinių grupuotė gali būti susijusi su tam tikrais visuomenei pavojingais nusikaltimais, padarytais naudojant šaunamuosius ginklus ir smurtą.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl S. Velečkos vadovaujamo Agurkinių nusikalstamo susivienijimo veiklos, tiriami iki šiol įvairiuose šalies regionuose neišaiškinti nusikaltimai, kurių padarymas siejamas su minėtojo susivienijimo nusikalstama veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.